MVO Nederland lanceert campagne rondom Natuurlijk Kapitaal

MVO Nederland introduceert ‘De natuur werkt. Ook met jou’, een nieuwe campagne voor Natuurlijk Kapitaal. Dit programma – dat MVO Nederland uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – stimuleert bedrijven aan de slag te gaan met de natuur in hun bedrijfsvoering. De hoofdrol is weggelegd voor het karakter Erv, woordvoerder van de natuur.

Elk bedrijf maakt gebruik van de bodem, de lucht, het water en de biodiversiteit. Dit noemen we ons natuurlijk kapitaal. Samen met alle bedrijven kunnen we de natuur versterken én de toekomst van jouw bedrijf veilig stellen. Dat verhaal is niet zo eenvoudig, noch heel erg praktisch.

Precies om die reden ontwikkelden we Erv, de spil in onze nieuwe campagne over Natuurlijk Kapitaal. De komende tijd activeert Erv bedrijven om weer samen te werken met de natuur.

Onze website natuurlijkkapitaal.nl heeft ook een nieuwe, natuurlijke jas. Je vindt er praktijkverhalen over BASF, Vitam en Dow Chemical, opiniestukken en concrete stappenplannen om met natuurlijk kapitaal aan de slag te gaan. Zo willen we uitgroeien tot hét platform voor bedrijven om aan de slag te gaan met natuurlijk kapitaal.

Bekijk (en deel!) de video of ga gelijk naar de website van Natuurlijk Kapitaal.

Misschien vind je dit ook interessant

Voor Partners

Programma Dag voor DoenDenkers 2024 bekend

22 mei 2024

Dit is het programma voor Dag voor DoenDenkers, hét grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar.

Lees meer
Copyrights: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Coalitieakkoord: Aanknopingspunten voor duurzaam bedrijfsleven maar keuzes blijven uit

16 mei 2024

Het coalitieakkoord biedt aanknopingspunten voor het duurzame bedrijfsleven, maar de verduurzaming van onze economie valt of staat met hoe deze punten worden ingevuld.

Lees meer

Nederlandse infrabeheerders zetten hun arealen in voor natuurversterking

16 mei 2024

Met het Sectorakkoord Natuurinclusieve Infrastructuur willen de ondertekenaars natuurinclusief werken de standaard maken.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.