MVO Nederland lanceert campagne rondom Natuurlijk Kapitaal

MVO Nederland introduceert ‘De natuur werkt. Ook met jou’, een nieuwe campagne voor Natuurlijk Kapitaal. Dit programma – dat MVO Nederland uitvoert in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit – stimuleert bedrijven aan de slag te gaan met de natuur in hun bedrijfsvoering. De hoofdrol is weggelegd voor het karakter Erv, woordvoerder van de natuur.

Elk bedrijf maakt gebruik van de bodem, de lucht, het water en de biodiversiteit. Dit noemen we ons natuurlijk kapitaal. Samen met alle bedrijven kunnen we de natuur versterken én de toekomst van jouw bedrijf veilig stellen. Dat verhaal is niet zo eenvoudig, noch heel erg praktisch.

Precies om die reden ontwikkelden we Erv, de spil in onze nieuwe campagne over Natuurlijk Kapitaal. De komende tijd activeert Erv bedrijven om weer samen te werken met de natuur.

Onze website natuurlijkkapitaal.nl heeft ook een nieuwe, natuurlijke jas. Je vindt er praktijkverhalen over BASF, Vitam en Dow Chemical, opiniestukken en concrete stappenplannen om met natuurlijk kapitaal aan de slag te gaan. Zo willen we uitgroeien tot hét platform voor bedrijven om aan de slag te gaan met natuurlijk kapitaal.

Bekijk (en deel!) de video of ga gelijk naar de website van Natuurlijk Kapitaal.

Misschien vind je dit ook interessant

Groene Netten-coalitie MVO Nederland lanceert kansenkaart biodiversiteit

19 april 2022

De kansenkaart biedt organisaties inzicht in maatregelen die ze kunnen nemen om biodiversiteit te bevorderen.

Lees meer

Dit is hoe a.s.r. medemenselijk onderneemt: een gesprek met Frank Holierhoek, Annette Pannekoek en Loes Julicher

21 februari 2024

Als toonaangevende verzekeringsmaatschappij zet a.s.r. sterk in op maatschappelijke impact. Frank Holierhroek, verkoopmanager bij a.s.r. Vitality, nam deel aan de community of practice medemenselijk ondernemen. Wat leerde hij? En hoe ervaren collega's Annette Pannekoek en Loes Julicher a.s.r. als een medemenselijke werkplek?

Lees meer

Nieuwe Economie Index (NEx) 17,5%: verduurzaming economie loopt tegen beleidsgrenzen aan

23 januari 2024

17,5 procent van de Nederlandse economie is duurzaam. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Nieuwe Economie Index (NEx), het jaarlijkse onderzoek van duurzame-bedrijvennetwerk MVO Nederland. De index stijgt daarmee 1,0 procentpunt ten opzichte van 2023, de kleinste stijging in vijf jaar.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je kunt je altijd eenvoudig uitschrijven.