MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland, introduceert de NEx-check. Bedrijven doen deze laagdrempelige online test om erachter te komen hoe duurzaam hun bedrijf is. De test behandelt 21 vragen op 7 thema’s, waaronder groene energie, biodiversiteit en circulaire economie. Deze thema’s komen uit de Nieuwe Economie Index (NEx), het onderzoek dat MVO Nederland jaarlijks doet naar de duurzaamheid van de Nederlandse economie.

Gebruikers beantwoorden op elk van de zeven thema’s drie vragen. Hierin geven ze een inschatting van hun score op een schaal van nul tot tien. Na het invullen ontvangen ze een voor hun organisatie relevante algemene score op de NEx-check, net als in de echte NEx. Daarnaast ontvangen ze een score voor elk van de zeven thema’s. Afhankelijk van deze score biedt MVO Nederland relevante links naar  stappenplannen, events en projecten om op de zeven thema’s aan de slag te gaan.

“Bedrijven zijn druk en vinden het lastig om in te schatten waar ze het goed en minder goed doen. Met de NEx-check hebben ze een laagdrempelig middel in handen om hun prioriteiten qua verduurzaming te bepalen en aan de slag te gaan”, zegt Bas Maier, manager partners bij MVO Nederland.

De NEx-check is hier te vinden.

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe Dag voor DoenDenkers een Zero Waste Event werd

11 juli 2024

700 bezoekers. Nul procent restafval. Dag voor DoenDenkers 2024 was officieel een Zero Waste Event. Hoe? Dat lees je hier.

Lees meer

Oplossing landbouwcrisis in schappen van online supermarkt Crisp

5 juli 2024

Dit is het eerste concrete, commerciële resultaat van Boeren Natuurlijk.

Lees meer

Utrecht serveert de landbouwtransitie uit op een broodje: alles komt van lokale boeren

26 juni 2024

Brie uit Montfoort, een broodje uit Bunnik en walnoten en chutney uit Wijk bij Duurstede. Met wat stukjes appel en salade ligt daar het Broodje Utrec

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.