MVO Nederland: "Het kabinet stopt, maar duurzame bedrijven gaan door"

Nieuws

Reactie op val kabinet Rutte IV Het kabinet is gevallen. Met piepen en kraken komt beleid praktisch tot stilstand. In ieder geval tot en met november – en waarschijnlijk lang daarna – is ons land overgeleverd aan demissionaire ministers en verkiezingscampagnes.

Wat ons betreft is het geen optie om lijdzaam toe te kijken hoe onze maatschappij en de natuur nog meer onder druk komen te staan. En blijven wachten op beleid dat klimaat en energie, de staat van onze natuur en eerlijke handelsketens aanpakt. Dat past niet bij de ondernemersgeest van het duurzame bedrijfsleven. Die willen niet stoppen. Die willen niet wachten. Die willen maar één ding: door. Het geduld van zowel natuur als maatschappij is tenslotte al lang op.  

En: duidelijk beleid van de overheid helpt. Beleid dat met heldere normen en beprijzing van niet-duurzaam gedrag de economie de goede kant op stuurt. Maar als dat ontbreekt, maken duurzame ondernemers er het beste van. Door altijd kansen te zien, hoe complex de situatie ook is. Gewoon doorpakken voor een duurzame economie. 

MVO Nederland – het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers – zit niet bij de pakken neer, maar staat op. Om te werken aan een duurzame economie die past binnen de grenzen van natuur en maatschappij. Aan een economie waarin plek is voor iedereen. Aan een economie waarin duurzaam ondernemen de standaard is. Voor duurzame ondernemers is dat de gewoonste zaak van de wereld.  

Q&A met onze adviseur Public Affairs

De val van het kabinet roept veel vragen op. Hoog tijd dus voor een update uit Den Haag, want hoe gaan we nu verder? Onze adviseur Siri de Vrijer praat je bij.

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe Dag voor DoenDenkers een Zero Waste Event werd

11 juli 2024

700 bezoekers. Nul procent restafval. Dag voor DoenDenkers 2024 was officieel een Zero Waste Event. Hoe? Dat lees je hier.

Lees meer

Oplossing landbouwcrisis in schappen van online supermarkt Crisp

5 juli 2024

Dit is het eerste concrete, commerciële resultaat van Boeren Natuurlijk.

Lees meer

Utrecht serveert de landbouwtransitie uit op een broodje: alles komt van lokale boeren

26 juni 2024

Brie uit Montfoort, een broodje uit Bunnik en walnoten en chutney uit Wijk bij Duurstede. Met wat stukjes appel en salade ligt daar het Broodje Utrec

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.