MVO Nederland: "Het kabinet stopt, maar duurzame bedrijven gaan door"

Nieuws

Reactie op val kabinet Rutte IV Het kabinet is gevallen. Met piepen en kraken komt beleid praktisch tot stilstand. In ieder geval tot en met november – en waarschijnlijk lang daarna – is ons land overgeleverd aan demissionaire ministers en verkiezingscampagnes.

Wat ons betreft is het geen optie om lijdzaam toe te kijken hoe onze maatschappij en de natuur nog meer onder druk komen te staan. En blijven wachten op beleid dat klimaat en energie, de staat van onze natuur en eerlijke handelsketens aanpakt. Dat past niet bij de ondernemersgeest van het duurzame bedrijfsleven. Die willen niet stoppen. Die willen niet wachten. Die willen maar één ding: door. Het geduld van zowel natuur als maatschappij is tenslotte al lang op.  

En: duidelijk beleid van de overheid helpt. Beleid dat met heldere normen en beprijzing van niet-duurzaam gedrag de economie de goede kant op stuurt. Maar als dat ontbreekt, maken duurzame ondernemers er het beste van. Door altijd kansen te zien, hoe complex de situatie ook is. Gewoon doorpakken voor een duurzame economie. 

MVO Nederland – het bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers – zit niet bij de pakken neer, maar staat op. Om te werken aan een duurzame economie die past binnen de grenzen van natuur en maatschappij. Aan een economie waarin plek is voor iedereen. Aan een economie waarin duurzaam ondernemen de standaard is. Voor duurzame ondernemers is dat de gewoonste zaak van de wereld.  

Q&A met onze adviseur Public Affairs

De val van het kabinet roept veel vragen op. Hoog tijd dus voor een update uit Den Haag, want hoe gaan we nu verder? Onze adviseur Siri de Vrijer praat je bij.

Misschien vind je dit ook interessant

Groene Netten-coalitie MVO Nederland lanceert kansenkaart biodiversiteit

19 april 2022

De kansenkaart biedt organisaties inzicht in maatregelen die ze kunnen nemen om biodiversiteit te bevorderen.

Lees meer

Dit is hoe a.s.r. medemenselijk onderneemt: een gesprek met Frank Holierhoek, Annette Pannekoek en Loes Julicher

21 februari 2024

Als toonaangevende verzekeringsmaatschappij zet a.s.r. sterk in op maatschappelijke impact. Frank Holierhroek, verkoopmanager bij a.s.r. Vitality, nam deel aan de community of practice medemenselijk ondernemen. Wat leerde hij? En hoe ervaren collega's Annette Pannekoek en Loes Julicher a.s.r. als een medemenselijke werkplek?

Lees meer

Nieuwe Economie Index (NEx) 17,5%: verduurzaming economie loopt tegen beleidsgrenzen aan

23 januari 2024

17,5 procent van de Nederlandse economie is duurzaam. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Nieuwe Economie Index (NEx), het jaarlijkse onderzoek van duurzame-bedrijvennetwerk MVO Nederland. De index stijgt daarmee 1,0 procentpunt ten opzichte van 2023, de kleinste stijging in vijf jaar.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je kunt je altijd eenvoudig uitschrijven.