Groene Netten-coalitie MVO Nederland lanceert kansenkaart biodiversiteit

De acht grootste Nederlandse infrastructuurbeheerders – verenigd in de Groene Netten-coalitie van MVO Nederland – lanceren een kansenkaart voor biodiversiteit. Deze poster, ontwikkeld in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en veertig stadsecologen en biologen, biedt organisaties inzicht in meer dan vijftig maatregelen die ze kunnen nemen om biodiversiteit te bevorderen. Daarnaast toont de poster per maatregel aan hoe deze bodem, water, flora en fauna verbeteren. Met dit initiatief dragen de infrabeheerders Alliander, Enexis, Gasunie, KPN, ProRail, Rijkswaterstaat, Stedin en Tennet bij aan grootschalige versterking van biodiversiteit in Nederland.

In Nederland is een landoppervlakte van bijna 1.000 vierkante kilometer in handen van infrastructuurbeheerders. Ter vergelijking: dit grond- en watergebied is groter dan de Veluwe. Dit brachten ze eerder al in kaart op een Ecologische Hoofdinfrastructuur (EHI). Met deze nieuwe poster zien ook andere bedrijven wat de meest veelbelovende acties zijn voor biodiversiteitsherstel. Van wadi met beplanting, tot groene gevels – de poster laat zien waar je als bedrijf op in kunt zetten.

“De biodiversiteit staat zwaar onder druk, dus dit initiatief is hard nodig. Deze concrete  poster biedt de kans om in dit gebied en daarbuiten actief aan de slag te gaan met vergroening. Groene Netten slaat een belangrijke brug tussen ecologische en praktische kant. En maakt het voor deze en andere bedrijven mogelijk aan de slag te gaan met biodiversiteitsherstel in een complexe technische omgeving.”

De poster is hier te downloaden. Aanvullend ontwikkelde Groene Netten ook een tabel met belangrijke do’s en dont’s voor de uitvoering, extra informatie en de biodiversiteitscores. Bekijk ook meer informatie over Groene Netten.

Misschien vind je dit ook interessant

Dit is hoe a.s.r. medemenselijk onderneemt: een gesprek met Frank Holierhoek, Annette Pannekoek en Loes Julicher

21 februari 2024

Als toonaangevende verzekeringsmaatschappij zet a.s.r. sterk in op maatschappelijke impact. Frank Holierhroek, verkoopmanager bij a.s.r. Vitality, nam deel aan de community of practice medemenselijk ondernemen. Wat leerde hij? En hoe ervaren collega's Annette Pannekoek en Loes Julicher a.s.r. als een medemenselijke werkplek?

Lees meer

Nieuwe Economie Index (NEx) 17,5%: verduurzaming economie loopt tegen beleidsgrenzen aan

23 januari 2024

17,5 procent van de Nederlandse economie is duurzaam. Dat blijkt uit de vijfde editie van de Nieuwe Economie Index (NEx), het jaarlijkse onderzoek van duurzame-bedrijvennetwerk MVO Nederland. De index stijgt daarmee 1,0 procentpunt ten opzichte van 2023, de kleinste stijging in vijf jaar.

Lees meer

Op papier hebben we de duurzame economie al bereikt

23 januari 2024

Wie net als ik voetbal kijkt, weet dat je op papier een heel goed elftal kunt hebben. Dat is echter absoluut geen garantie voor succes op het veld. Het is wat dat betreft net de transitie naar een duurzame economie.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je kunt je altijd eenvoudig uitschrijven.