Groene Netten-coalitie MVO Nederland lanceert kansenkaart biodiversiteit

De acht grootste Nederlandse infrastructuurbeheerders – verenigd in de Groene Netten-coalitie van MVO Nederland – lanceren een kansenkaart voor biodiversiteit. Deze poster, ontwikkeld in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en veertig stadsecologen en biologen, biedt organisaties inzicht in meer dan vijftig maatregelen die ze kunnen nemen om biodiversiteit te bevorderen. Daarnaast toont de poster per maatregel aan hoe deze bodem, water, flora en fauna verbeteren. Met dit initiatief dragen de infrabeheerders Alliander, Enexis, Gasunie, KPN, ProRail, Rijkswaterstaat, Stedin en Tennet bij aan grootschalige versterking van biodiversiteit in Nederland.

In Nederland is een landoppervlakte van bijna 1.000 vierkante kilometer in handen van infrastructuurbeheerders. Ter vergelijking: dit grond- en watergebied is groter dan de Veluwe. Dit brachten ze eerder al in kaart op een Ecologische Hoofdinfrastructuur (EHI). Met deze nieuwe poster zien ook andere bedrijven wat de meest veelbelovende acties zijn voor biodiversiteitsherstel. Van wadi met beplanting, tot groene gevels – de poster laat zien waar je als bedrijf op in kunt zetten.

“De biodiversiteit staat zwaar onder druk, dus dit initiatief is hard nodig. Deze concrete  poster biedt de kans om in dit gebied en daarbuiten actief aan de slag te gaan met vergroening. Groene Netten slaat een belangrijke brug tussen ecologische en praktische kant. En maakt het voor deze en andere bedrijven mogelijk aan de slag te gaan met biodiversiteitsherstel in een complexe technische omgeving.”

De poster is hier te downloaden. Aanvullend ontwikkelde Groene Netten ook een tabel met belangrijke do’s en dont’s voor de uitvoering, extra informatie en de biodiversiteitscores. Bekijk ook meer informatie over Groene Netten.

Misschien vind je dit ook interessant

Copyrights: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Coalitieakkoord: Aanknopingspunten voor duurzaam bedrijfsleven maar keuzes blijven uit

16 mei 2024

Het coalitieakkoord biedt aanknopingspunten voor het duurzame bedrijfsleven, maar de verduurzaming van onze economie valt of staat met hoe deze punten worden ingevuld.

Lees meer

Nederlandse infrabeheerders zetten hun arealen in voor natuurversterking

16 mei 2024

Met het Sectorakkoord Natuurinclusieve Infrastructuur willen de ondertekenaars natuurinclusief werken de standaard maken.

Lees meer

MVO Nederland: “Europese anti-wegkijkwet biedt de voorspelbaarheid waar bedrijven om vragen”

24 april 2024

Bedrijven die hun keten inzichtelijk maken en daar kinderarbeid en milieuvervuiling tegengaan weten eindelijk waar ze aan toe zijn.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.