Koplopernetwerk

In het Koplopernetwerk van MVO Nederland zitten de meest ambitieuze en gedreven ondernemers in de nieuwe economie. Het is de kartrekker van onze beweging. Leden onderscheiden zich dankzij toekomstbestendige ambities om sectoroverstijgend samen te werken en de spelregels voor de nieuwe economie te bepalen. Zo brengen zij onze beweging verder.

MVO Nederland faciliteert ondernemers in het Koplopernetwerk om ervaringen en ideeën uit te wisselen en samen te werken aan de nieuwe economie. Denk hierbij aan het opstarten van concrete innovatieprojecten en lobbyactiviteiten.

Waarom zou je bij het Koplopernetwerk willen?

Allereerst laat je als koploper zien dat je onderdeel bent van een op diverse criteria geselecteerd gezelschap. We betrekken koplopers vervolgens actief bij alles wat we doen om de nieuwe economie zo snel mogelijk te bereiken. Van deelname aan evenementen tot grote ontwikkelingen of doorbraken in je organisatie, sector of keten. MVO Nederland geeft je ook inspraak in onze lobbyactiviteiten in Den Haag en Brussel, om daar samen de juiste condities te creëren voor toekomstbestendig ondernemen. Onze lobbystandpunten vind je hier. Als koploper neem je bovendien gratis deel aan een van onze sectornetwerken.

Wat doet het Koplopernetwerk concreet?

  • We werken naar een CO2-footprint van nul.
  • We ontwikkelen en implementeren circulaire businessmodellen.
  • We kopen duurzaam in op basis van sociale en groene criteria.
  • We zetten ons in voor het behoud en herstel van de kwaliteit van de leefomgeving en biodiversiteit.
  • We vergroten de sociale waarde van onze bedrijfsactiviteiten, zowel in het eigen bedrijf als in de keten.
  • We ontwikkelen en ondersteunen we duurzame innovaties zodat deze succesvol de weg naar de markt vinden.
  • We financieren of verzekeren ze, staan zelf aan het roer of nemen af als launching customer.
  • We zijn transparant over deze maatschappelijke waarde via integrale verslaglegging.

Wie zitten er al in het Koplopernetwerk?

Er zijn al meer dan honderd bedrijven lid van het Koplopernetwerk. Van Albron, Greenchoice en Triodos tot Interface, Peeze en Eosta. Bekijk hier de meest recente lijst deelnemers.

Hoe word je een Koploper?

Wil je als bedrijf ook tot de voorhoede van de nieuwe economie behoren of wil je eerst meer weten over het Koplopernetwerk? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op. Onze netwerkmanager beoordeelt of je voldoet aan criteria op het gebied van duurzaam leiderschap en maatschappelijke toegevoegde waarde.

Wie ben je
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mobiele telefoonnummer in
Vul je email adres in
Waar werk je
Vul je organisatie naam in
Vul je KVK in
Geef aan hoeveel medewerkers jouw organisatie heeft

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Het Groene Brein

Als Koploper profiteer je ook van deelname aan Het Groene Brein. Dit netwerk van bijna 150 wetenschappers ondersteunt ondernemers bij het stappen zetten naar de nieuwe economie. Meer info: www.hetgroenebrein.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en gebruiken je mailadres alleen voor mails waarvan je hebt aangegeven deze te willen ontvangen.