Internationaal MVO

Veel Nederlandse bedrijven kopen direct of indirect producten in uit het buitenland. En de vijftig snelst groeiende landen zijn allemaal opkomende economieën. Deze economieën zijn belangrijke potentiële handelspartners voor Nederlandse bedrijven. MVO Nederland ondersteunt ondernemers die internationaal verantwoord zaken willen doen in of met opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Handelen in het buitenland biedt marktkansen voor Nederlandse mkb-bedrijven, maar brengt ook verantwoordelijkheden mee. Door toekomstbestendig en duurzaam te ondernemen kun je winst maken én een positieve invloed uitoefenen op arbeidsomstandigheden, corruptie en milieu-issues.

Wat doet MVO Nederland?

MVO Nederland ondersteunt bedrijven die inkopen in of exporteren naar het buitenland. We faciliteren samenwerkingen in sectoren en ketens om te werken aan een betere wereld. We helpen je op weg om internationale ambities in de nieuwe economie te bewerkstelligen, bijvoorbeeld met onze MVO Risico Checker. Deze biedt je inzicht in welke risico’s je loopt in de toeleveringsketen in een specifiek land.

IMVO-voucher

Ben jij een mkb-ondernemer met duurzame en internationale ambities? En kan je een financieel steuntje in de rug gebruiken? MVO Nederland helpt je graag verder. En wel met de IMVO-voucher. Met deze voucher krijg je vijftig procent terug van advieskosten voor het verduurzamen van jouw internationale handelsketen. Deze regeling wordt je aangeboden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie

Meer weten over wat MVO Nederland voor jou als ondernemer kan betekenen? Bekijk de links onderaan deze pagina voor meer hulp bij internationaal mvo. Neem contact met ons op voor je vragen. Of word partner van MVO Nederland via de knop hieronder.

Volg ons naar de nieuwe economie

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Eens per maand ontvang je een inspirerende update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events. Schrijf je in via het formulier en je ontvangt de eerstvolgende nieuwsbrief in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatie in
Vul je e-mailadres in
Form newsletter partner error
Form newsletter events error

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en gebruiken je mailadres alleen voor mails waarvan je hebt aangegeven deze te willen ontvangen.