Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – IMVO

Veel Nederlandse bedrijven kopen direct of indirect producten in uit het buitenland. En de vijftig snelst groeiende landen zijn allemaal opkomende economieën. Deze economieën zijn belangrijke potentiële handelspartners voor Nederlandse bedrijven. MVO Nederland ondersteunt ondernemers die internationaal maatschappelijk verantwoord zaken willen doen in of met opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Handelen in het buitenland biedt marktkansen voor Nederlandse mkb-bedrijven, maar brengt ook verantwoordelijkheden mee. Door toekomstbestendig en duurzaam te ondernemen kun je winst maken én een positieve invloed uitoefenen op arbeidsomstandigheden, corruptie en milieu-issues. Dat is Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook wel IMVO genoemd.

wat doet MVO Nederland met IMVO?

MVO Nederland ondersteunt bedrijven die inkopen in of exporteren naar het buitenland. Zo helpen we je verder:

  • we bieden inzicht in internationale mvo-risico’s en te nemen stappen.
  • we identificeren duurzame businesskansen.
  • we starten projecten met ondernemersgroepen om duurzame businesskansen te verzilveren.
  • we verzorgen de matchmaking met internationale bedrijven, NGO’s, kennisinstellingen en financiers.

Met tools als de MVO Risico Checker  zorgen we voor praktische ondersteuning. Deze laatste biedt je inzicht in welke risico’s je loopt in de toeleveringsketen in een specifiek land.

projecten

Onze aanpak levert hele concrete projecten en resultaten op. True cost accounting als nieuwe vorm van transparantie in de koffiehandel. De plantresten van rijst verwerkt tot meubels en verpakkingen. De introductie van milieuvriendelijke leerproductie in nieuwe inkooplanden als Ethiopië. Slechts drie voorbeelden van de projecten die we uitvoeren met Nederlandse bedrijven en hun ketenpartners. Meer weten? Lees hier alles over onze internationale projecten, resultaten en aanpak.

IMVO-voucher

Ben jij een mkb-ondernemer met duurzame en internationale ambities? En kan je een financieel steuntje in de rug gebruiken? MVO Nederland helpt je graag verder. En wel met de IMVO-voucher. Met deze voucher krijg je vijftig procent terug van advieskosten voor het verduurzamen van jouw internationale handelsketen. Deze regeling wordt je aangeboden door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie

Meer weten over wat MVO Nederland voor jou als ondernemer kan betekenen? Bekijk de links onderaan deze pagina voor meer hulp bij internationaal maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Neem contact met ons op voor je vragen. Of word partner van MVO Nederland via de knop hieronder.

Word partner

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.