Webinar: denk mee over het Nationaal MilieuProgramma

  • Dit evenement is geweest

Dit event is geweest

In het Nationaal MilieuProgramma (NMP) komt te staan hoe we ervoor willen zorgen dat de leefomgeving in 2050 gezond, schoon en veilig is. Eén van de hoofdlijnen van het NMP richt zich op de duurzame economie. Daarom wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, verantwoordelijk voor het NMP, graag van jou als ondernemer horen wat je vindt van het NMP. Wat mist er of kan anders, met name in het stuk over de duurzame economie? Tijdens dit webinar ingericht als online feedbacksessie kan je jouw input geven.

Het Nationaal Milieuprogramma roept op tot een andere omgang met grondstoffen en een economie die geen schade toebrengt aan de mens, het milieu of de natuur. Daarvoor is het plan om in te zetten op circulaire economie, strenge rappportagerichtlijnen voor chemische stoffen (REACH), biotechnologie en de safe-by-design aanpak, wat betekent dat productontwikkelaars al vroeg in het proces rekening moeten houden met veiligheid.

Tijdens deze feedbacksessie wordt het Nationaal MilieuProgramma (NMP) gepresenteerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vervolgens is er ruimte om zelf inbreng te leveren op het programma en een discussie te voeren. Het Nationaal MilieuProgramma (NMP) is aangekondigd in de Nationale Omgevingsvisie en is een uitwerking van de visie die is opgenomen in het Nationaal Milieubeleidskader. Op de website van de rijksoverheid vind je meer informatie over het Nationaal Milieubeleidskader en vind je ook de definitieve versie van het rapport.

Programma

09:00 – 09:30 uur: Presentatie NMP & duurzame economie
09:30 – 10:00 uur: Feedbackronde in kleinere groepen
10:00 – 10:30 uur: Terugkoppeling plenair
10:30 – 11:00 uur: Open discussie en afsluiting

Waarom je hier bij wilt zijn

  • Krijg de kans om mee te praten en zelf input te geven op het Nationaal Milieu Programma

  • Draag bij aan een actieve discussie met vertegenwoordigers van het ministerie van I&W

  • Blijf op de hoogte van de plannen om een gezond, schoon en veilige leefomgeving te hebben in 2050

Voor wie is dit interessant?

Voor ondernemers die werken aan of te maken hebben met de verduurzaming van de economie.

Schrijf je in

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.