Webinar: aan de slag met meten van duurzaamheid

events

  • Datum: dinsdag 19 november 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Online

Elke ondernemer die werkt aan het verduurzamen van zijn bedrijf experimenteert. Doet dingen voor het eerst. Probeert. Om dan te bepalen of iets werkt moet je je resultaten meten. Want, meten is weten toch? Helaas zijn een liniaal of geodriehoek niet afdoende. Nee, het is helaas complexer. In het webinar: aan de slag met meten van duurzaamheid helpen we je op weg. Je leert wat het meten van duurzaamheid eigenlijk is, hoe je dat doet en wat de grootste valkuilen zijn. Uiteraard helpen we je aan de beste tools, methodes en standaarden. Het eindresultaat? Na dit webinar neem je weloverwogen beslissingen over verduurzamen op de lange termijn.

Programma

  • 10.30 - 10.45 Introductie van het thema 

  • 10.45 - 11.30 Presentatie van een expert 

  • 11.30 - 12.00 Q&A

Spreker op dit event 

We maken de spreker voor dit webinar zo snel mogelijk bekend.  

Waarom je hierbij wilt zijn

✅ Je komt achter het belang van het meten van duurzaamheid
✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan
🙋🏽‍♀️ Je stelt al je vragen aan een expert

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met duurzaam ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers.

Onderdeel van het NExt Steps-programma

Het webinar ‘aan de slag met meten van duurzaamheid’ is onderdeel van het NExt Steps-programma, waarmee je stap voor stap aan de slag gaat om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëren, circulair ondernemen en biodiversiteit, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps-programma.

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op dinsdag 10 december duiken we tijdens de partner meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij aan de slag gaan met het meten van duurzaamheid. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) leert en groeit als duurzame ondernemer. 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.