Webinar: aan de slag met groene energie

  • Datum: donderdag 20 juni 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Online

Het is een thema dat jaarlijks stijgt op de Nieuwe Economie Index: groene energie. Dat komt door de toegenomen productie van stroom door zon en wind, én door de afname van het totale energieverbruik wegens de hoge prijzen. Zowel voor het klimaat als om geopolitieke redenen zijn we beter af zonder fossiele brandstoffen. De noodzaak is dus wel duidelijk. Maar hoe draag je nu zelf bij aan de energietransitie? Zonnepanelen, tuurlijk. Maar hoe zet je meer stappen, zeker als drukbezette mkb’er? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar: aan de slag met groene energie. We bespreken de essentie van het thema, de financiële voordelen, mogelijke risico's, en bieden praktische aanknopingspunten zoals organisaties en subsidies om je op weg te helpen.

Programma 

  • 10.30-10.45 intro thema 

  • 10.45-11.30 presentatie expert  

  • 11.30-12.00 Q&A 

Spreker op dit event 

We maken de spreker voor dit webinar zo snel mogelijk bekend.  

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan.
✅ Je komt erachter wat groene energie precies is en waarom het belangrijk is.
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over het thema aan een expert.

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met duurzaam ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Onderdeel van het NExt Steps programma

Deze ‘aan de slag met groene energie’ is onderdeel van het NExt Steps programma, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëeren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps programma.

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op dinsdag 9 juli duiken we tijdens de Partner Meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij het hebben aangepakt. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) kunt leren en kan groeien als duurzame ondernemer. 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.