Optimaliseren van natuurinclusief bouwen met EMVI

  • Dit evenement is geweest

Dit event is geweest

Hoe zet je EMVI (Economische Meest Verantwoorde Inschrijving) in om natuurinclusiviteit te bevorderen in de bouwsector? Wie een nieuw bouwproject opzet, en een aanbesteding schrijft, kan gebruik maken van de EMVI-aanpak . Maar natuurinclusief bouwen is daarin niet altijd vanzelfsprekend. Hoe zorg je dat je natuurinclusieve inkoop meeneemt in het proces?

Samen met EMVI-experts aan zowel de kant van opdrachtgevers als opdrachtnemers verkennen we hoe we natuurinclusief bouwen beter kunnen bevorderen binnen de EMVI-aanpak, ofwel de BPKV.

In samenwerking met Collectief Natuurinclusief organiseert MVO Nederland een sessie over het optimaliseren van natuurinclusief bouwen in de B&U-sector via EMVI. Tijdens deze sessie brainstormen we in samenwerking met experts op het gebied van EMVI-aanbestedingen en natuurinclusief bouwen over manieren waarop de EMVI-aanpak nog effectiever kan worden in het stimuleren van natuurinclusieve oplossingen. Aan de hand van bestaande (en vaak unieke) ervaringen onderzoeken we samen met deelnemers wat nodig is om EMVI verder te verbeteren en daarmee natuurinclusiviteit te bevorderen. Aan het einde van de sessie zetten we de verzamelde kennis om in adviezen en creƫren we een duidelijk beeld van de gebieden waarop we nog kunnen verbeteren. Zo ondersteunen we de samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers op het gebied van natuurinclusieve inkoop in de B&U-sector.

Waarom je hier bij wilt zijn

  • Omdat je als opdrachtgever bekend bent met de EMVI-systematiek, maar nog onvoldoende ervaring hebt met hoe je deze nog beter kan inzetten om tot natuurinclusieve oplossingen te komen.

  • Omdat je als opdrachtnemer een grote ambitie hebt om natuurinclusieve oplossingen te realiseren en je wilt helpen om de EMVI-systematiek, daar beter op in te richten.

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die actief is op het gebied van EMVI-methodiek, bij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers in de B&U. Of je nu inkoper, ecoloog, beleidsmedewerker, contractexpert of jurist bent.

Sprekers

  • David Thelen (secormanager Gebouwde Omgeving)

  • En meer sprekers, houd deze pagina in de gaten!

Schrijf je hier in

Misschien vind je dit ook interessant

Bermtoerismeborrel: op naar natuurinclusieve infrastructuur met het sectorakkoord

Onderteken het sectorakkoord natuurinclusieve infrastructuur tijdens dit netwerkmoment met koplopers binnen het infrabeheer.
dinsdag 14 mei 2024
16:30u - 21:30u
Hilversum

Voor Partners

Community of Practice: aan de slag met CSRD II

Een vervolg op de Community of Practice: aan de slag met CSRD I
dinsdag 14 mei 2024 - donderdag 21 november 2024
Wisselende locaties

Dit event is geweest

Voor Partners

Community of Practice: aan de slag met CSRD II

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan.
donderdag 5 oktober 2023 - donderdag 11 april 2024
Bekijk alle Events

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gebruiken jouw gegevens alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. Je kunt je altijd eenvoudig uitschrijven.