Lunchwebinar: oogsten van gezondheid

  • Dit evenement is geweest

Dit event is geweest

Wie de ontwikkelingen in de landbouw volgt, weet dat zowel boeren als onze natuur het zwaar hebben. Dit doordat diezelfde boeren vaak wel willen omschakelen naar duurzamere landbouw, maar dat niet kunnen. Tegelijkertijd zien we in de zorg dat gezond voedsel, een fijne eetbeleving en duurzaamheid nog lang niet de standaard zijn. Sterker nog: doordat voeding een sluitpost is, gaan instellingen contracten vooral aan op volume en prijs. Het gevolg: het eten in de zorg is te ongezond, put de bodem uit én staat niet bekend als smaakvol en aantrekkelijk. In dit lunchwebinar vertellen we je over ons nieuwe project 'Oogsten van gezondheid', waarmee we zowel voor de landbouw als de zorg een oplossing bieden.

In het project Oogsten van gezondheid combineren we de uitdagingen in de landbouw- en zorgsector. En wel door boeren die willen omschakelen te koppelen aan zorginstellingen in de buurt. De zorginstellingen nemen gezonde producten van de boer af voor een aantal jaar, die daardoor de omschakeling financieel aandurven. De zorginstellingen op hun beurt? Die krijgen lokale, duurzaam geproduceerde producten die lekkerder en voedzamer zijn.

Oogsten van gezondheid is mogelijk gemaakt door Agenda Natuurinclusief 2.0, binnen de domeinen gezondheid en landbouw.

Waarom je hier bij wilt zijn

  • Leer als zorginstelling hoe je voedsel van een gezondere bodem kunt inkopen;

  • Leer als boer over een nieuwe afzetmarkt voor je natuurinclusieve producten;

  • Laat je als beleidsmaker, bankier, cateraar of andere geïnteresseerde inspireren door dit nieuwe cross-sectorale idee.

Tijdens het webinar krijg je alle tijd om vragen te stellen.

Voor wie is dit interessant?

Iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijke landbouw, gezond eten en drinken in de zorg en ieder ander die een rol kan spelen in dit project.

Sprekers

Onder begeleiding van Bas Maier – sectormanager zorg – kun je in ieder geval drie sprekers verwachten:

  • een medewerker van een zorginstelling

  • en een boer

We maken de sprekers zo snel mogelijk bekend.

Misschien vind je dit ook interessant

Toekomstbestendige chemie: de potentie van hergebruik en natuurinclusiviteit

Ontmoet en spreek andere chemiebedrijven tijdens deze netwerkbijeenkomst
donderdag 27 juni 2024
13:00u - 17:00u
Midden Nederland

Voor Partners

GBN Connect: live meet-up

Elkaar ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aangaan en inspiratie opdoen – enkele mogelijke gevolgen van het bijwonen van de GBN Connect, dit keer live.
woensdag 18 september 2024
14:00u - 18:30u

Impact café: toekomstgesprekken met familiebedrijven

Hoe behouden – en versterken – familiebedrijven hun positie in de duurzame economie? Tijdens dit evenement gaan familiebedrijven met elkaar in gesprek.
donderdag 12 september 2024
13:00u
Utrecht
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.