Impact café: toekomstgesprekken met familiebedrijven

  • Datum: donderdag 12 september 2024
  • Tijd: 13:00
  • Locatie: Utrecht

Langetermijnvisie, focus op duurzame groei en maatschappelijke betrokkenheid. Het zijn de drie hoofdingrediënten die familiebedrijven succesvol maken. Dankzij hun generatiedenken is er veel oog voor het welzijn van familieleden en werknemers. Naast interne cohesie levert dit familiebedrijven een sterke marktpositie op. Maar hoe behouden – en versterken – familiebedrijven hun positie in de duurzame economie? Tijdens dit evenement gaan familiebedrijven met elkaar in gesprek.

Duurzaamheid bij familiebedrijven gaat over meer dan het verminderen van CO2-uitstoot en verantwoord gebruik van grondstoffen. Het gaat over de levensduur van het bedrijf, de zorg voor werknemers, het versterken van langdurige relaties met zowel de gemeenschap als met ketenpartners. Op financieel vlak betekent dit focus op langetermijnstabiliteit in plaats van korte termijn winstmaximalisatie. Allemaal met oog op een succesvolle toekomst en overdracht binnen de familie. Hoe banen familiebedrijven hun weg in een veranderend speelveld? Waar liggen bij jouw familiebedrijf de risico’s en waar liggen de kansen? In het Impact Café neem je plaats aan de stamtafel en heb je het erover.

Op het programma

  • Verdiepingssessie over Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD)

  • Open gesprekken tussen familiebedrijven en experts van MVO Nederland en Grant Thornton

  • Netwerkborrel

Waarom je hierbij wilt zijn

  • Ontdek praktische strategieën om de kansen en risico’s voor je familiebedrijf te identificeren

  • Blijf op de hoogte van aankomende wetgeving en leer prioriteiten stellen

  • Deel ervaringen met gelijkgestemden

Voor wie is dit interessant?

Werk je binnen een familiebedrijf, dan is dit evenement wellicht interessant voor jou. Met name beslissingsbevoegde personen die strategische keuzes maken voor de toekomst en directeur-grootaandeelhouders die richting en beleid bepalen. Maar ook mvo-managers verantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en familieleden die die de toekomstige leiders van het familiebedrijf zijn en betrokken willen zijn bij duurzaamheid.

Meer doen met je familiebedrijf?

Dit evenement is onderdeel van een reeks bijeenkomsten waarbij MVO Nederland samenwerkt met Grant Thornton samen met familiebedrijven aan de slag gaan met concrete stappen op weg naar toekomstbestendig ondernemen. Het doel is om familiebedrijven te inspireren, te verbinden en te ondersteunen bij hun duurzaamheidsdoelstellingen.

In samenwerking met Grant Thornton

Grant Thornton is een wereldwijd opererend accountancy- en advieskantoor dat diensten aanbiedt op het gebied van assurance, belastingadvies en consultancy. Het bedrijf richt zich op middelgrote bedrijven en organisaties en helpt hen bij het verbeteren van hun prestaties en het beheren van risico's.

Meld je hier aan

Misschien vind je dit ook interessant

Toekomstbestendige chemie: de potentie van hergebruik en natuurinclusiviteit

Ontmoet en spreek andere chemiebedrijven tijdens deze netwerkbijeenkomst
donderdag 27 juni 2024
13:00u - 17:00u
Midden Nederland

Voor Partners

GBN Connect: live meet-up

Elkaar ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aangaan en inspiratie opdoen – enkele mogelijke gevolgen van het bijwonen van de GBN Connect, dit keer live.
woensdag 18 september 2024
14:00u - 18:30u

Webinar: aan de slag met je klimaatstrategie (EN)

Hoe kun je een sterk klimaatbeleid opzetten? Wat zijn Science Based Targets? Dit webinar biedt antwoorden.
dinsdag 25 juni 2024
11:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.