De podcast van MVO Nederland: Ondernemen in de nieuwe economie

MVO Nederland maakt een eigen podcastserie, getiteld ‘Ondernemen in de nieuwe economie’. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit medium je op een andere manier kan inspireren en je niet alles in tekst tot je kunt nemen. Maar ook omdat het een perfect medium is om bijvoorbeeld tijdens reistijd tot je te nemen. We houden de afleveringen bewust beperkt tot maximaal 45 minuten, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt leren over alles rondom toekomstbestendig ondernemen.

De meest recente aflevering luister je hier

Seizoen 5 | Het verhaal van

Seizoen 5 van de MVO Nederland-podcast draait om het uitlichten van verhalen van ondernemers in de nieuwe economie. Want dat er veel over duurzaamheid wordt gepraat weten we allemaal. Maar de hoe dan-vraag houdt veel ondernemers vaak tegen om het daadwerkelijk te doen. Gasten vertellen over hun worstelingen en drijfveren, en delen hun praktische lessen met luisterende ondernemers. Zo nu en dan schuift er een expert aan (zo mogelijk van MVO Nederland) om alles in perspectief te plaatsen. Presentatie is in handen van Michel van Kats, contentmarketeer bij MVO Nederland.

Seizoen 4 | Het ongemakkelijke gesprek

We zijn als mens ijzersterk in het elkaar de maat nemen, zeker als het gaat om duurzaamheid. Jij werkt bij Shell dus je kunt geen goed mens zijn. Jij koopt fast fashion of drinkt koeienmelk: heel erg fout. Maar ook andersom: is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Mensen oordelen vooral meer over anderen dan over zichzelf en dat zorgt voor ongemakkelijke situaties. In seizoen 4 interviewen Michel van Kats (MVO Nederland) en sidekick & influencer Marije van der Made allerlei mensen over wat duurzaamheid nu zo ongemakkelijk maakt, vanuit het thema van NE22, een ode aan het ongemak.

Seizoen 3 | Minister van de nieuwe economie – de politiek

Het derde seizoen was ook onderdeel van de Minister van de nieuwe economie-campagne. Alleen deze keer bezien vanuit de politieke kant. De gekozen minister (Michel Scholte) ging hierin onder leiding van Michel Schuurman in gesprek met diverse politici over wat er moet gebeuren in Den Haag.

Seizoen 2 | MInister van de nieuwe Economie – de campagne

Het tweede seizoen staat helemaal in het teken van onze campagne Minister van de nieuwe economie. We spreken met juryleden van deze verkiezing – Jeroen Smit, Talitha Muusse, Jan Terlouw, Prins Carlos, Marije van der Made en Maria van der Heijden – over de rol van de politiek op weg naar de ontwikkeldoelen. Verwacht ook nog gesprekken met politici en natuurlijk de uiteindelijk gekozen Minister van de nieuwe economie.

Seizoen 1 | ONdernemen in de nieuwe Economie

Seizoen één omvat zeven afleveringen waarin we aan de hand van elk van onze zeven thema’s in gesprek gaan met een ondernemer. Hij of zij wordt vergezeld door een expert op datzelfde thema en Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. Presentatie is in handen van Glenn van der Burg.

Abonneer je op de MVO Nederland-podcast

Volg onze podcast via Spotify en ontvang nieuwe afleveringen automatisch in je feed.