De podcast van MVO Nederland: Ondernemen in de nieuwe economie

MVO Nederland maakt een eigen podcastserie, getiteld ‘Ondernemen in de nieuwe economie’. Omdat we ervan overtuigd zijn dat dit medium je op een andere manier kan inspireren en je niet alles in tekst tot je kunt nemen. Maar ook omdat het een perfect medium is om bijvoorbeeld tijdens reistijd tot je te nemen. We houden de afleveringen bewust beperkt tot maximaal 45 minuten, waardoor je op een laagdrempelige manier kunt leren over alles rondom toekomstbestendig ondernemen.

Beluister hier de nieuwste aflevering

Seizoen 7 | Oneindig ondernemend

Seizoen 7 draait om de blik van ondernemers op hoe de nieuwe economie er eigenlijk uitziet. Wat is het doel waar we naartoe werken? Dromen mag. 

Oneindig ondernemend staat voor een nieuwe manier van ondernemen waar we de toekomst mee in kunnen. ‘Oneindig’ verwoordt ook het gevoel dat alles mogelijk is. We spreken steeds een ondernemer en/of een expert en vragen naar hun blik op oneindig.

Seizoen 6 | Medemenselijk ondernemen

Seizoen 6 is een kort seizoen - slechts twee afleveringen. Dit heeft een reden: het draait helemaal over medemenselijk ondernemen. Oftewel: de manier waarop je invulling geeft aan complexe, maatschappelijke thema's.

Seizoen 5 | Het verhaal van

Seizoen 5 van de MVO Nederland-podcast draait om het uitlichten van verhalen van ondernemers in de nieuwe economie. Want dat er veel over duurzaamheid wordt gepraat weten we allemaal. Maar de hoe dan-vraag houdt veel ondernemers vaak tegen om het daadwerkelijk te doen. Gasten vertellen over hun worstelingen en drijfveren, en delen hun praktische lessen met luisterende ondernemers. Zo nu en dan schuift er een expert aan om alles in perspectief te plaatsen. 

Seizoen 4 | Het ongemakkelijke gesprek

We zijn als mens ijzersterk in het elkaar de maat nemen, zeker als het gaat om duurzaamheid. Jij werkt bij Shell dus je kunt geen goed mens zijn. Jij koopt fast fashion of drinkt koeienmelk: heel erg fout. Maar ook andersom: is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Mensen oordelen vooral meer over anderen dan over zichzelf en dat zorgt voor ongemakkelijke situaties. In seizoen 4 interviewen Michel van Kats (MVO Nederland) en sidekick & influencer Marije van der Made allerlei mensen over wat duurzaamheid nu zo ongemakkelijk maakt, vanuit het thema van Dag voor DoenDenkers, een ode aan het ongemak.

Seizoen 3 | Minister van de nieuwe economie - de politiek

Het derde seizoen was ook onderdeel van de Minister van de nieuwe economie-campagne. Alleen deze keer bezien vanuit de politieke kant. De gekozen minister (Michel Scholte) ging hierin onder leiding van oud-MVO Nederlander Michel Schuurman in gesprek met diverse politici over wat er moet gebeuren in Den Haag.

Seizoen 2 | Minister van de nieuwe economie - de campagne

Het tweede seizoen staat helemaal in het teken van onze campagne Minister van de nieuwe economie. We spreken met juryleden van deze verkiezing – Jeroen Smit, Talitha Muusse, Jan Terlouw, Prins Carlos, Marije van der Made en Maria van der Heijden – over de rol van de politiek op weg naar de ontwikkeldoelen. Verwacht ook nog gesprekken met politici en natuurlijk de uiteindelijk gekozen Minister van de nieuwe economie.

Seizoen 1 | Ondernemen in de nieuwe economie

Seizoen één omvat zeven afleveringen waarin we aan de hand van elk van onze zeven thema’s in gesprek gaan met een ondernemer. Hij of zij wordt vergezeld door een expert op datzelfde thema en Maria van der Heijden, directeur-bestuurder van MVO Nederland. Presentatie is in handen van Glenn van der Burg.

Meer informatie over de podcast van MVO Nederland?

Host van 'Ondernemen in de nieuwe economie' is contentmarketeer Michel van Kats.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van deelname aan deze podcast? Weet dan dan dat we alleen partners hiervoor kunnen uitnodigen. Ook is het een pre als je deelneemt in een of meerdere projecten met ons. Meer informatie? Neem contact op met Michel via de mogelijkheden hiernaast.

Michel van Kats

Contentmarketeer

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.