Stagiair MVO Risico Checker

Wil jij ondernemers helpen om verantwoord zaken te doen in het buitenland? En ben je op zoek naar een leuke en uitdagende vanaf augustus/september 2024? Een stage waarin je enerzijds bedrijven op mogelijke problemen wijst in de handelsketen, maar waarin je ook schrijft over oplossingen? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiair voor de MVO Risico Checker bij MVO Nederland.

Zeker nu er steeds meer wetgeving aankomt, komt er veel op bedrijven af. Het is dus zaak dat bedrijven zich goed kunnen voorbereiden. MVO Nederland ontwikkelde hiervoor onder meer de MVO Risico Checker, een website waarop je kosteloos een overzicht krijgt van belangrijke mvo-risico’s en -adviezen voor jouw product en land waar je actief bent. Is daar sprake van kinderarbeid? Wat is je invloed op de beschikbaarheid van drinkwater in de omgeving van een productielocatie? Zijn er conflicten? Als stagiair is het een van je belangrijkste taken om die mvo-risico’s inzichtelijk te maken voor bedrijven als basis voor het verduurzamen van hun internationale handelsketens. Doe zelf de check om de MVO Risico Checker te ervaren.  

Wat ga je doen?

Als stagiair voor de MVO Risico Checker ben je onderdeel van een leuk projectteam dat zich bezighoudt met de thema’s transparante ketens en echte prijzen. Je wijdt je in je stage aan het verduurzamen van internationale handelsketens. Je houdt de MVO Risico Checker bij en updatet de data. En dat is belangrijk, gezien de bijna 50.000 unieke bezoekers per jaar en meer dan 6.000 risico’s en adviezen in drie verschillende talen. Een grote hoeveelheid informatie, waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Hieronder je belangrijkste bezigheden: 

  • je doet bronnenonderzoek naar mogelijke risico’s per land en product en eventueel bijbehorende adviezen; 

  • je checkt rapporten van onderzoeksorganisaties, NGO’s en nieuwswebsites, zodat de risico’s en adviezen altijd actueel blijven; 

  • je schrijft teksten voor ondernemers in het Engels en Nederlands; 

  • je communiceert over de tool via social media, blogs en andere communicatiemiddelen; 

  • je geeft presentaties over de tool aan interne en externe stakeholders; 

  • je gaat actief in gesprek met gebruikers van de tool om te horen wat beter kan en werkt aan een gebruikerstevredenheidsonderzoek; 

  • maar je denkt zelf ook mee over verbeteringen; 

  • en helpt bij andere werkzaamheden binnen het team. 

Wie ben jij?

Als stagiair ben je een waardevolle aanvulling van ons team. Je hebt een hbo/wo-achtergrond met een relevante opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, internationale betrekkingen, milieu, sociale wetenschappen of conflict studies. Je beschikt over goed inzicht in internationale mvo-thema’s, hebt affiniteit met (mkb-)bedrijven en kunt goed duurzaamheidsvraagstukken vertalen naar praktische teksten voor ondernemers. Ervaring met online schrijven en tools is een pré. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen. 

"Bij MVO Nederland is de sfeer niet alleen bruisend; je krijgt ook de mogelijkheid om je interesses te ontdekken via alle verschillende projecten. Een waardevolle verrijking van je studie!"

Natalie Brugman, Stagiair MVO Risico Checker

Wat bieden wij?

Tijdens deze stage krijg je de mogelijkheid mee te kijken met andere (internationale) projecten. Daarnaast is er altijd ruimte om met andere collega’s in gesprek te gaan, om zo echt te ontdekken waar jouw interesses liggen. Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je professionele netwerk snel uit. 

We bieden vanaf augustus/september een stageplek voor minimaal 4 maanden of langer voor minimaal 32 en maximaal 40 uur per week. Het is mogelijk je stage bij MVO Nederland te combineren met een afstudeeropdracht. Je kunt maximaal één dag van je week aan je afstudeeropdracht besteden, hoe en wanneer bepalen we met elkaar. Je krijgt een stagevergoeding van bruto € 400,- bij 40 uur. Indien je zelf geen (goede) laptop hebt kun je er een in bruikleen krijgen. Als je geen ov-studentenkaart hebt, vergoeden wij jouw reiskosten op basis van tweede klas ov. 

Ons kantoor ligt op fietsafstand van Utrecht Centraal. Hier kun je elke dag terecht, maar er is ook mogelijkheid tot hybride werken. In de praktijk heb je veel vrijheid in het indelen van je uren. 

Interesse?

Ben je enthousiast over de stage? Mail dan je cv én korte motivatie naar Britt Keunen via werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘Stage MVO Risico Checker’. Mail ook zeker als je vragen hebt. Helaas is het niet mogelijk om de functie te vervullen als je je studie al hebt afgerond.