Wat is ISO 26000? Je leest het hier

ISO 26000 is een internationale richtlijn voor het implementeren van mvo in je organisatie. Het geeft je een kader om jouw maatschappelijke verantwoordelijkheden zelf te bepalen. Ook bevat het adviezen over het structureel invoeren van mvo. De richtlijn kun je niet gebruiken als certificering.

Wat staat er in de ISO 26000-richtlijn?

De ISO 26000-richtlijn bevat vier inhoudelijke hoofdstukken. In elk hoofdstuk staat wat er van jou als organisatie wordt verwacht en hoe je dit kunt aanpakken. Ze beschrijven

  • dat een organisatie vanuit een basishouding (7 mvo-principes)

  • samen met haar omgeving (stakeholders)

  • bekijkt met welke maatschappelijke thema’s (37 onderwerpen)

  • zij aan de slag gaat (implementatie).

Hoe is de ISO 26000 tot stand gekomen?

ISO is een wereldwijde organisatie, die met medewerking van bedrijven en experts uit 94 landen richtlijnen opstelt zoals de ISO 26000. Dit soort richtlijnen samenstellen gebeurt op basis van argumenten en consensus, waardoor een breed draagvlak ontstaat onder verschillende stakeholders. Denk daarbij aan bedrijfsleven, overheid, vakbonden, consumenten en goede doelen. Meer informatie vind je op hier.

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.