Netwerk Chemie

De sector chemie speelt als leverancier van grondstoffen een essentiële rol in de verduurzaming van de economie. Het is een energie-intensieve sector die hard aan de slag moet om aan de gestelde duurzaamheidsdoelen van het Klimaatakkoord van Parijs en de SDG’s te voldoen. Daarom werkt MVO Nederland in het Netwerk Chemie met deelnemende partijen aan de verduurzaming van de sector.

Het Netwerk Chemie verbindt vraag en aanbod op het gebied van chemie-innovaties – nationaal en internationaal. Deelnemers werken actief samen in (cross-sectorale) projecten om verduurzaming in de chemiesector en transparantie in de keten te realiseren. MVO Nederland ondersteunt bij het vormen van projectgroepen en het vaststellen van ambities. Door chemiebedrijven te bundelen in het netwerk en de juiste voedingsbodem te creëren, kunnen ze samenwerken, projecten starten en nieuwe klanten betrekken.

WAAROM ZOU JE JE AANSLUITEN BIJ HET NETWERK CHEMIe?

In het Netwerk Chemie van MVO Nederland grijpen we kansen om te versnellen naar een toekomstbestendige chemiesector. Kansen die je als bedrijf alleen lastig kunt grijpen – en waar je dus andere bedrijven voor nodig hebt. Bijvoorbeeld vanwege niet-sluitende businesscases, omdat de contacten en kennis ontbreken of vanwege wet- en regelgeving die je in de weg staat. Door je aan te sluiten bij dit netwerk pak je uitdagingen samen met andere ondernemers aan. Je deelt kennis en werkt gezamenlijk aan innovaties. Daarnaast brengen we in het Netwerk Chemie ambitieuze bedrijven samen uit andere sectornetwerken.

Bekijk hier welke bedrijven al in het netwerk chemie zitten.

HOE SLUIT JE JE AAN BIJ HET NETWERK CHEMIE VAN MVO NEDERLAND?

Wil je als organisatie in de chemiesector ook werken aan de nieuwe economie? Of ben je benieuwd wat jouw organisatie uit het Netwerk Chemie kan halen? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Wie ben je
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mobiele telefoonnummer in
Vul je emailadres in
Waar werk je
Vul je organisatienaam in
Vul je KVK in
Geef aan hoeveel medewerkers jouw organisatie heeft

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.