De MVO Expeditie is een meerdaagse leergang gericht op de ontwikkeling van jou als duurzaamheidsprofessional, zodat je optimaal kunt bijdragen aan de duurzame verandering en impact van je organisatie. In een uitdagend, praktijkgericht programma leer je nieuwe manieren van denken over en werken met mvo. Vervolgens pas je dit toe binnen je bedrijf om zo direct te reflecteren op jouw leerproces.
Docenten van Nyenrode Business Universiteit en verschillende gastsprekers bieden je de nodige tools, kennis en inspiratie op het gebied van mvo-management. Daarnaast is er volop ruimte voor deelnemers om analyses, kennis en ervaring vanuit ieders praktijk te delen en te bespreken.
WAT LEVERT HET JOU OP
- Ontwikkel je verder als duurzaamheidsprofessional
- Ontdek je eigen stijl en leer deze toepassen in de praktijk
- Verbeter je vaardigheden op het gebied van transitiemanagement
- Doe nieuwe kennis en inzichten op en werk aan je eigen leerdoelen
- Bouw aan een vertrouwd netwerk van mvo-managers uit andere werkvelden
- Krijg concrete handvatten voor het versnellen van mvo binnen je bedrijf
- Ontvang het officiële Nyenrode Executive-certificaat
DEELNAME
Dit mvo-opleidingsprogramma vergt een investering van €4.500,-. Dit is inclusief collegegeld, een overnachting op de eerste dag, maaltijden en studiemateriaal, exclusief btw. Na afronding van het programma ontvangen de deelnemers een Nyenrode Executive-certificaat.
De editie die begint in maart 2021 is helaas volgeboekt. In januari 2022 start weer een nieuwe groep. Wil je daar nu alvast een optie op nemen en vrijblijvend een plek reserveren? Neem gerust contact op met Monique van Vliet via m.vanvliet@mvonederland.nl of bel naar +31 6 46 81 77 07 .
"Superpositief. Echt een training met impact en zeer gemotiveerde deelnemers"
Adriane van Duivendijk, Reinaerde
Lesprogramma 2021
Dag 1 | donderdag 25 maart | de 7 rollen van de mvo-professional – docent Carola Wijdoogen
Carola Wijdoogen gaat in op de 7 rollen die een mvo-professional heeft. Herken je ze en weet je hoe je ze kunt inzetten? Welke rol gebruik je het vaakst? En welke rol zou je meer willen benutten?
Dag 2 | vrijdag 26 maart | “Markttransformatie” – docent Lucas Simons
De markt waarin je onderneming actief is bepaalt voor een groot deel wat je mogelijkheden zijn. Die markt is niet statisch, Lucas neemt je aan de hand van transitiedenken mee in de ontwikkeling en transformatie van die markt.
Dag 3 | dinsdag 13 april | “Verandering in organisaties” – docent Thijs Homan
Als mvo-professional wil je vaak zaken aanpakken binnen je organisatie. Maar hoe werkt dat eigenlijk, organisatieverandering? Kun je van binnenuit verandering teweegbrengen?
Dag 4 | vrijdag 14 mei | “Gedrag beïnvloeden” – docent Anjo Travaille
Deze dag gaan we in op de rol van mensen: welke invloed heb je op de beslissingen van individuen en groepen?
Dag 5 | dinsdag 15 juni | “Creating shared value” – docent Lara Muller
Is duurzaamheid iets dat los staat van de core business van je organisatie? Of kun je dit juist heel goed combineren? CSV gaat over het creëren van meervoudige waarde door bedrijven, integraal in de strategie of in een nieuw businessconcept.
Dag 6 | dinsdag 7 september | “Impact meten” – docent Arjan de Draaijer
Hoe kun je je duurzaamheidsdoelen meten, sturen en monitoren? Welke impact maak je? Welke tools zijn er en hoe gebruik je die in jouw praktijk?
Dag 7 | vrijdag 8 oktober | “Moreel kompas” – docent Edgar Karssing
Waar sta je als je dilemma’s tegenkomt, welke waarden vind je belangrijk? Belangrijke vragen om je persoonlijk leiderschap te versterken. Op deze laatste dag nemen we de tijd om hierop in te gaan.
André Nijhof, hoogleraar Sustainable Business and Stewardship, reflecteert elke dag met de groep op de aangeboden kennis en verbindt de onderwerpen met elkaar.