Valveco werkt met Chinese productiepartners aan Sustainable Development Goals

De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn niet alleen ontwikkelingsdoelen om na te streven voor landen en NGO’s. Ook voor veel bedrijven bieden ze namelijk goede handvatten. Groothandel Valveco, leverancier van afsluiters en aandrijvingen voor de maritieme sector, ging aan de slag om Chinese leveranciers duurzamer te laten opereren, in lijn met de SDG’s.

SDG Game

Valveco deed met de IMVO-voucher onderzoek naar de beste manier om leveranciers op laagdrempelige manier te laten conformeren aan de SDG’s. Een zogeheten ‘SDG Game’ bracht uitkomst. Hier kregen de partners en werknemers met een interactief evenement inzicht in het belang van de duurzame doelen.

Het project heeft veel intern draagvlak opgeleverd

- Peter Toes, Valveco B.V.

Goede samenwerking als drijvende kracht

Naast de SDG Game gaf Valveco presentaties aan de partners in China, met een tool om hun CO2-footprint in kaart te brengen. Ook dit zorgde voor meer bewustwording bij de leveranciers. Zo gaan de leveranciers nu een reductiestrategie ontwerpen. De inzet van de voucher en de prettige samenwerking met de adviseur TOP Management Consultants waren volgens het bedrijf de drijvende krachten achter het resultaat.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.