Reisbrigade maakt een concreet plan voor impact

Reisbrigade biedt bijzondere individuele reizen aan naar verre bestemmingen. Door de kennis, ervaring en sociale insteek van Reisbrigade zijn de reizigers verzekerd van hun optimale reis. De reisorganisatie stimuleert weloverwogen reizen die reizigers in contact brengen met de lokale bevolking en cultuur van een land. Geen massatoerisme en luxeresorts, maar een kleinschalige, authentieke rondreis.

Impactstrategie voor een betere reiswereld

Met hun strategie heeft de Reisbrigade het beste voor met zowel de vakantieganger als de lokale bevolking van de reisbestemming. Het bedrijf wilde naast zijn goede, aansprekende verhaal nu ook zorgen voor concrete acties die passen bij de strategische pijlers. En het gaat niet om de hoeveelheid acties, maar om de haalbaarheid. Om die acties te onderzoeken gebruikte Reisbrigade de IMVO-voucher.

Tijd voor actie

Reisbrigade heeft een implementatieplan gemaakt waarmee het bedrijf haar waarden en strategische pijlers steeds kan blijven omzetten naar concrete acties. In de toekomst breidt Reisbrigade dit onderzoek uit door meer bestemmingen toe te voegen.

"We hebben een advies gekregen dat we als kleine organisatie met een beperkte capaciteit goed kunnen uitvoeren."

Kim Nooyens, Reisbrigade

De les voor de Reisbrigade is dat het als kleinere organisatie duidelijke keuzes moet maken. Samen met adviseursbureau Beml ontwikkelde Reisbrigade een pragmatisch plan voor toekomstige uitbreiding.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.