NINE&Co: goede zwangerschapskleding voor moeders én makers

Duurzaamheid en eerlijke productie zijn niet vanzelfsprekend in de kledingindustrie. Toch zijn er bedrijven die daarin een verandering willen aanbrengen. NINE&Co is zo’n bedrijf. Zij maken kleding voor baby’s en moeders en zijn juist daarom zo bezig met een groene en leefbare toekomst.

NINE&Co streeft naar een duurzame productieketen, met bijvoorbeeld zo veel mogelijk gebruik van duurzaam katoen en gerecycled polyester in producten. Ook willen ze een leefbaar loon voor alle makers van hun modeproducten, zodat ook zij hun gezin kunnen onderhouden. Voor zulke veranderingen in de keten is kennis, expertise en onderzoek nodig.

Op weg naar een circulaire keten

En dat geldt dus ook voor maatregelen om de impact op klimaat en milieu te verminderen. Om de voetafdruk van de productie te verkleinen NINE&Co een ‘circular business’ strategie op. Met de IMVO-voucher financierde NINE&Co onderzoek naar mogelijke verbeteringen in de keten.

De toekomst: duurzame inspiratie voor de klant

Uit het onderzoek naar de supply chain haalde NINE&Co data om de nodige veranderingen aan te brengen in de keten. Dit helpt ook met de marketing van het bedrijf, aangezien NINE&Co het verschil met conventionele producenten kan laten zien.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.