Moyee Coffee doet data-onderzoek voor succesvolle agroforestry

In de missie naar duurzame koffie met een eerlijke betaling aan de boer werkte Moyee Coffee al eerder met de IMVO-voucher. Destijds ging het onderzoek over duurzaam hergebruik van koffiepulp in Ethiopië. In datzelfde land is het bedrijf nu aan de slag gegaan met het versterken van agroforestry, opnieuw met de IMVO-voucher.

Nauwkeurige data voor betere boslandbouw

Deze keer richtte het onderzoek zich op een methode om de bestaande systemen voor boslandbouw in Ethiopië met elkaar te vergelijken. Ook kreeg Moyee Coffee beschikking over een instrument om de situatie van de lokale boeren op acro-ecologisch, sociaal en economisch gebied in kaart te brengen.

Handige tool voor het MKB

Moyee gaat nu op zoek naar een lokaal team om de volgende stappen van het advies in werking te zetten. Samen met de adviseur FarmTree ontwikkelt Moyee het instrument naar meer klanten, voornamelijk naar het midden- en kleinbedrijf in de koffie-industrie.

We zijn tevreden met het resultaat en maken actief gebruik van de tool van Farmtree

Guido van Staveren, Moyee Coffee

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.