Meet Jack’s zoektocht naar duurzame jackfruits

Meet Jack importeert jackfruits, en zocht een nieuwe duurzame leverancier. Op deze manier wil Meet Jack zorgdragen voor goede leefomstandigheden, werk voor een eerlijk loon garanderen en bijdragen aan een gezonde biodiversiteit. Met de IMVO-voucher begonnen zij hun zoektocht.

Duurzaam groeien

Meet Jack wil blijven investeren in een gezonde, eerlijke productie. Meet Jack zocht partners in India en Sri Lanka die een directe link hebben met de boeren. Zo kunnen zij er zeker van zijn dat het product voor een eerlijke prijs wordt gekocht en de fabrieksmedewerkers een goed leefbaar loon ontvangen. Ook wilden zij een partner die werk maakt van ecologische verbeteringen en gendergelijkheid.

Adviestraject met concrete resultaten

Met deze eisen op zak bracht vond Meet Jack Mercadero en samen vroegen zij een IMVO-voucher aan. Deze organisatie heeft veel expertise op het gebied van eerlijke en ecologisch verantwoorden voedselketens. Gezamenlijk stelden zij een lijst samen van 6 mogelijke nieuwe leveranciers die aan de richtlijnen van Meet Jack voldoen. Door de corona pandemie werden bedrijfsbezoeken onmogelijk en moest Mercadero creatief te werk gaan. Door juist intensiever samen te werken met partners in India en Sri Lanka is het gelukt een betrouwbare en duurzame leverancier te vinden. Inmiddels heeft Meet Jack hun leveranciersketen uitgebreid.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.