Marlies | Dekkers geeft vrouwelijke medewerkers leiderschapstrainingen

In 2021 startte Marlies | Dekkers , het beroemde merk voor lingerie en zwemkleding, het emancipatieprogramma Bringing Females Forward. Dit programma richtte zich op de empowerment van vrouwelijke fabrieksmedewerkers in China. Voor dit eerste onderzoek gebruikte het bedrijf de IMVO-voucher. Met dezelfde voucher zette Marlies | Dekkers daarna de vervolgstap.

Belangrijke waarden ontwikkelen

Het programma helpt vrouwen met de ontwikkeling van waarden die zij belangrijk vinden, bijvoorbeeld zelfvertrouwen op het werk. Iedere individuele vrouw moest haar persoonlijke behoeften en wensen kunnen terugvinden in het programma. Met de IMVO-voucher heeft Marlies | Dekkers module II van het ontwikkelingstraject voor de vrouwen versterkt.

Training, impactmeting, uitbreiding

Module II stond in het teken van lokale training door externe partijen. De trainingen zijn ontwikkeld op basis van de behoeften van vrouwen die zij aangaven in de eerste module. Vrouwelijk leiderschap en communicatie staan in de trainingen centraal. Om het effect van de trainingen vast te stellen volgt nu een impactmeting. Daarnaast gaat Marlies | Dekkers aan de slag met het opschalen en automatiseren van het project, voor inzet in andere fabrieken.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.