Kledingmerk Made To Match van Heigo maakt een levenscyclusanalyse voor verduurzaming

Hoogwaardige bedrijfskleding, gemaakt met respect voor mens, milieu en maatschappij. Zo presenteert het bedrijf Heigo zijn assortiment. Heigo waardeert transparantie en geeft klanten onder andere graag een digitaal inkijkje in de productielocatie in Bulgarije. Om de kwaliteit en duurzaamheid van de keten te blijven garanderen voerde Heigo een onderzoek uit met de IMVO-voucher.

Data als basis voor duurzaamheid

In dit onderzoek voerde de levenscyclusanalyse (LCA) de boventoon. Heigo wilde hiervoor de juiste gegevens over milieu en sociale factoren inventariseren. Ook waren data over de footprint van leveranciers nodig. En last but not least: Heigo gaat middels een analyse de emissies binnen de keten achterhalen om deze te reduceren.

Impactmeting van producten

Vanaf de zomer van 2023 gaat Heigo de gegevensverzameling automatiseren. In samenwerking met tex.tracer komt er een dashboard met een overzicht van producten en hun impact. Voor deze producten gaat Heigo nu de LCA uitvoeren om tot verdere verduurzaming van de kleding te komen.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.