Jolo Fashion werkt met leveranciers aan eerlijke kindermode

Jolo Fashion maakt kindermode op een bewuste manier. Goede werkomstandigheden voor de arbeiders staat bij het van oorsprong Brabantse bedrijf hoog in het vaandel. Ook duurzaamheid is belangrijk: zo werkt Jolo Fashion bijvoorbeeld met gerecyclede polyester stoffen voor de jassen van alle merken. Ook zijn er merken die 100% GOTS katoen gebruiken, wat betekent dat de producten gemaakt zijn van biologisch katoen en waarbij ook de omstandigheden in de fabrieken voldoen aan goede normen.

Het onderzoek 

Om deze maatschappelijk bewuste aanpak te verankeren deed Jolo Fashion onderzoek met de IMVO-voucher. Het modebedrijf wilde de keten van toeleveranciers transparanter maken. Ook zocht Jolo Fashion naar manieren om de inkooppraktijken te verbeteren. 

Een op maat gemaakte, duurzame aanpak 

Door het onderzoek heeft Jolo Fashion beter inzicht in de prioriteiten voor haar vereisten aan productielocaties. Inmiddels zijn onderzochte productielocaties bezig met een zogenaamd Corrective Action Plan (CAP),waarbij Jolo Fashion met name nadruk legt op de veiligheid van productielocaties. Zo zijn vluchtwegen toegankelijker geworden en wordt er beter opgeruimd. Lastiger is het om zicht te krijgen op beloningssystemen en verzekeringen. Ook op toelevering van (duurzame) materialen is nog meer transparantie nodig. Dat vraagt dus om vervolgstappen en nog meer deskundig advies. 

Dat we een externe adviseur konden inschakelen is echt een enorme meerwaarde in het proces om duurzaamheid voor elkaar te krijgen.

– Inge Dommerholt, Jolo Fashion 

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.