Jaguar The Fresh Company gaat voor groen in de keten

Duurzaamheid is voor veel bedrijven een belangrijk speerpunt. Maar hoe weet je zeker dat je leveranciers ook duurzaam te werk gaan? Daarvoor is ketentransparantie en dus onderzoek noodzakelijk. Jaguar The Fresh Company koos voor exact deze aanpak.

Jaguar The Fresh Company voorziet retailers in Europa van groente en fruit en wil de CO2-uitstoot door de supply chain sterk verminderen. Naast veilig en gezond moet het fruit dus ook zo veel mogelijk klimaatneutraal worden. Het bedrijf onderzocht al waar de meeste emissie plaatsvindt. Die uitstoot moet omlaag en wordt waar mogelijk gecompenseerd. 

Het onderzoek: een kritische blik op duurzaamheid 

Met de IMVO-voucher heeft Jaguar The Fresh Company onderzoek gedaan en een tool gecreëerd om inzicht te krijgen op inspanningen van leveranciers. Nu brengt het bedrijf in kaart hoe de leveranciers zich verhouden tot duurzaamheid, wat mogelijke verbetermaatregelen zijn en hoe ze processen kunnen monitoren.  

Dit is bepaald geen eenmalige actie. Daarom heeft Jaguar The Fresh Company een nieuwe medewerker aangenomen die het project en de adviezen verder implementeert.  

Inmiddels heeft het bedrijf goed zicht op de inspanningen van leveranciers op het gebied van duurzaamheid. De tevredenheid is daarom groot en de IMVO-voucher kreeg een 10. 

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.