GreenLink ontwikkelt circulaire energieopslag in Gambia

GreenLink houdt zich bezig met het opwekken en opslaan van duurzame energie. Ze leveren zonne-energie aan zowel bedrijven als particulieren en helpen met de aanleg van warmtepompen. Essentiële diensten voor de energietransitie dus, die ze niet alleen in Nederland willen inzetten, maar ook graag in het buitenland.

Meer elektriciteit en werkgelegenheid

Voor het onderzoek met behulp van de IMVO-voucher richtte GreenLink zich op Gambia. In dit West-Afrikaanse land plande het bedrijf een circulair opslagsysteem voor zonne-energie, samen te stellen met gebruikte accu’s van elektrische auto’s. Niet alleen goed voor de elektriciteit in Gambia, maar ook voor de werkgelegenheid in het land.

Voedingsbodem voor meer successen

In Gambia blijkt volgens het onderzoek inderdaad een markt voor de circulaire energieopslag van GreenLink. Nu gaat het bedrijf de mogelijkheden onderzoeken om deze te bouwen. Ook gaat de duurzame pionier de huidige Gambiaanse productie uitbreiden en mogelijk verder uitrollen in andere landen. Het onderzoek met de IMVO-voucher bevestigde de mogelijkheden voor de toekomst.

Met dit IMVO-rapport kunnen we vervolgstappen zetten om de circulaire GreenLinkbatterij in gebruik te nemen

Maarten Strengers, GreenLink

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.