Go & Grow verlengt de houdbaarheid van fijne bonen

Verlengen van de houdbaarheid van voedsel is om meerdere redenen een goed idee. Niet alleen om verspilling tegen te gaan, maar ook om voedsel duurzamer te vervoeren. De snelle route per vliegtuig zorgt immers voor meer uitstoot dan de langzame route per vrachtwagen of container. Het bedrijf Go & Grow Farm Solutions onderzocht het verlengen van de houdbaarheid van met de IMVO-voucher.

Natuurlijke bemesting voor betere kwaliteit

Om de kwaliteit en houdbaarheid van de fijne bonen te verbeteren onderzocht Go & Grow onder meer de bemesting en de staat van de bodem. Een van de focuspunten was het verminderen van de input van kunstmest. Door meer gebruik te maken van natuurlijke meststoffen en stikstof te reduceren kan Go & Grow tot kwalitatief betere fijne bonen komen.

 Standaard advies

De fijne bonen kunnen nu in Nederland terechtkomen met een meer duurzame manier van transport – getransporteerd met de container in plaats van het vliegtuig. Daarnaast heeft Go & Grow een analyse gemaakt van de elementen die aanwezig zijn in de fijne bonen. Deze standaard voor de kwaliteitsverbetering van fijne bonen gaan ze toepassen op meerdere farms om het succes uit te breiden.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.