Global Affairs werkt aan een volledig duurzaam inkoopbeleid

Global Affairs maakt een veelal handgemaakte cadeaucollectie bestaande uit accessoires speelgoed en lifestyle producten. Het doel van Global Affairs is niet alleen om mensen blij te maken, maar ook om te zorgen dat de leveranciers hun eerlijke aandeel krijgen. Daarnaast wil het bedrijf het beste voor de planeet. Vandaar hun onderzoek naar een duurzaam inkoopbeleid, met behulp van de IMVO-voucher.

Samen met leveranciers naar een verantwoorde keten

Met adviseur Rainbow Collection stelde Global Affairs een nieuw duurzaam inkoopbeleid op, met een ambitieus doel voor 2026: een 100% duurzame, educatieve en inclusieve collectie. De eerste stap is een betere screening van leveranciers, om een goed idee te krijgen van de partners en hun stappen op het gebied van sociaal ondernemen. Naar een 100% verantwoorde keten, samen met de leveranciers: dat is het uiteindelijke doel.

Impactstrategie: de weg naar B-Corp certificering

Global Affairs zette een roadmap op met als streven om eind 2025 alleen maar leveranciers te hebben met een laag risico op het gebied van sociale omstandigheden. Ook werkt het bedrijf toe naar een duurzame collectie. Al deze ontwikkelingen maken deel uit van de nieuwe impactstrategie van Global Affairs, ingericht op verschillende thema’s. Per thema organiseert Global Affairs projecten om de hele collectie en organisatie duurzaam en inclusief te maken en een B-Corp te worden.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.