Expert in groene Energy Qlair2Energy maakt brandstof uit cashewnootschillen

Innovatieve ondernemers werken constant aan nieuwe oplossingen voor brandstof en energie. Een goed voorbeeld is Qlair2Energy, dat energie duurzaam opwekt uit oliën en vetten. Het bedrijf ging met de IMVO-voucher op onderzoek uit om de productie van biobrandstof uit cashewschillen verder te verduurzamen. De training van lokale medewerkers in Vietnam was hierbij een essentieel onderdeel.

Onderzoek naar nieuwe biobrandstof in Vietnam

Het restproduct van cashewnoten leent zich goed voor duurzame energie als je cashewschillen perst tot vloeistof. Door deze vloeistof, met de afkorting CNSL, te raffineren, ontstaat bruikbare brandstof. Qlair2Energy staat tijdens dit proces in nauw contact met de lokale Vietnamese bevolking en de lokale leveranciers van de cashewschillen.

Vanwege de strikte regels rondom nieuwe duurzame energie krijgt Qlair2Energy begeleiding van adviseur Evers Renewable Energy in het proces. Zij adviseren over scholing en controle van de regels.

Trainen tot een vlekkeloos proces

De focus ligt nu op het vergroten van kennis van medewerkers op verschillende onderwerpen: lokaal transport, gebruik van controlesystemen en veiligheid op de werkvloer. De ondernemers van Qlair2Energy zijn tevreden en kijken uit naar de toekomst van hun project.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.