Duurzame koploper CTOUCH blijft de keten van touchscreens verbeteren

Zicht op de keten voor meer impact 

Deze grote ambities bereik je alleen met veranderingen in de keten, zo besefte de touchscreenproducent. Daarom wilde het bedrijf weten wie er betrokken zijn bij het verwerken van de producten, wat er met de materialen gebeurt en hoe het een duurzame end-of-life voor zijn producten kan opzetten. 

Veel om te verwerken dus, maar met behulp van de IMVO-voucher voerde CTOUCH een overzichtelijk onderzoek uit. Het bedrijf weet nu bij welke onderdelen de meeste potentie zit voor verduurzaming. Bovendien weet CTOUCH nu zeker dat de goede weg al is ingeslagen om de meest duurzame fabrikant van displays en touchscreens in Europa te worden. 

We willen meer inzicht in de leveranciers, de mogelijke MVO-risico’s en de herkomst van alle materialen en componenten, omdat we willen garanderen dat we onze producten duurzaam en eerlijk maken.

Remmelt van der Woude, CTOUCH 

Vervolgstappen 

CTOUCH blijft in beweging: met het onderzoek naar de effectiviteit van hun recycling ontwikkelden ze een sterkere levenscyclusanalyse. Tot slot hield CTOUCH de leveranciers van een nieuwe partner uit China kritisch tegen het licht met de MVO Risico Checker, waarmee ze IMVO-risico’s konden uitsluiten.  

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.