Dare to Be (marlies|dekkers) zorgt voor female empowerment in China

Female empowerment en feminisme vormen het fundament van lingerie & swimwear merk marlies|dekkers. Naast de producten die de vrouw in haar kracht zetten, heeft het merk voor haar klanten al het ‘unlock your potential’ programma opgezet, en brengt zij tweemaal per jaar het magazine ‘feminine feminist’ uit. Dit ten behoeve van de persoonlijke ontwikkeling en empowerment van vrouwen. Maar marlies|dekkers denkt niet alleen aan de vrouwen die de lingerie of swimwear kopen, maar óók aan zij die de kleding produceren.

Impact op de supply chain

Het motto van marlies|dekkers is ‘dare to dream, dare to grow, dare to be’ en dit is precies wat het merk wil doorvoeren in de supply chain. De eerste stap: de vrouwelijke Chinese fabrieksmedewerkers empoweren zodat zij zich onafhankelijk, zelfverzekerd en gelukkig voelen in hun persoonlijke en professionele leven.  marlies|dekkers benutte de IMVO-voucher en startte met advies van Lana Buunk van Rainbow Collection (bureau voor impactstrategie) een praktisch en toegankelijk trainingsprogramma. Met interactieve sessies in een vertrouwelijke omgeving konden de vrouwelijke medewerkers hun uitdagingen en behoeften aankaarten. Zo zorgde het programma voor de eerste stap naar empowerment.

Gender en emancipatie zijn belangrijke thema’s, maar vergen veel tijd en aandacht. Het is heel fijn dat we de subsidie konden gebruiken voor de beginfase. Hierna kunnen we de beweging vergroten.

Lana Buunk, Rainbow Collection

Toekomstplannen

Het resultaat stemt marlies|dekkers tevreden en het volgende doel is om de training te evalueren en uit te breiden. Niet alleen met een vervolgmodule voor de deelnemers, maar ook met een herhaling voor medewerkers van andere fabrieken.

Het succesvolle project smaakt dus naar meer en dat is ook zeker te danken aan de IMVO-voucher, vertelt Miranda Martinez, Chief Product & Sustainability: “Ik heb een positieve ervaring met de vouchers. Het is fijn dat je het project goed aan elkaar kunt uitleggen tijdens de gesprekken. Er is altijd enthousiasme vanuit MVO Nederland.”

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.