Anna+Nina werkt samen met leveranciers aan verduurzaming

Bij Anna+Nina kun je voor allerlei verschillende producten terecht. Van sieraden en kleding tot toilettassen en van bestek tot geurkaarsen. Anna+Nina werkt dus ook samen met verschillende leveranciers. Om welk product het ook gaat, voor Anna+Nina staat buiten kijf dat het productieproces eerlijk en milieuvriendelijk moet zijn.

Onderzoek naar risico’s

In samenwerking met haar leveranciers onderzocht Anna+Nina de keten en eventuele risico’s voor mens en milieu. Het onderzoek kwam tot stand met de IMVO-voucher en advies van Rainbow Collection. De voornaamste focus was de herkomst van materialen en de werkomstandigheden.

Per leverancier wist Anna+Nina de status hiervan in kaart te brengen. Door dit gerichte onderzoek kan het merk weer vooruit om duurzamer te worden en de arbeidsomstandigheden verder te verbeteren.

Selectie van leveranciers

Bij het zoeken van nieuwe leveranciers past Anna+Nina de buying policy direct toe. En de huidige leveranciers? Daarmee gaan ze in gesprek over hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Zo krijgt een duurzaam inkoopbeleid gestalte.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.