Anna+Nina screent leveranciers op weg naar een duurzaamheidsstrategie

Anna+Nina is een webshop met een groot assortiment voor kleding, sieraden, huishoudelijke artikelen en accessoires. De winkel had al een IMVO-verbeterplan en voerde eerder een onderzoek uit met de IMVO-voucher naar duurzamer inkoopbeleid en risico’s bij leveranciers. Het nieuwe onderzoek met de voucher richtte zich op een duurzaamheidsstrategie voor 2025.

Voorwaarden voor leveranciers en op naar leefbaar loon

Bij een ambitieuze strategie horen ook strenge vereisten: Anna+Nina stelde voorwaarden op voor leveranciers zoals bepaalde certificeringen, hun inzet voor leefbaar loon en verantwoorde arbeidsomstandigheden. Daarnaast zet A+N een project op voor leefbaar loon voor werknemers binnen de supply chain en zet zo koers naar de doelen voor 2025.

Routekaart naar nog meer impact

De toekomstvisie van Anna+Nina is om nog meer leveranciers gecertificeerd te krijgen en het inkoopbeleid verder uit te voeren. Daarnaast wil het bedrijf aan de slag met projecten voor het versterken van de positie van vrouwen en volgt er nog meer onderzoek naar leefbaar loon.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.