Adviseur Rainbow Collection streeft naar wereldwijde versnelling van duurzaamheid

Rainbow Collection adviseert al 10 jaar ondernemers over projecten met de IMVO-voucher. Ook de adviseur zelf heeft nu met de voucher onderzoek gedaan. De vraag richtte zich op de Zuid-Afrikaanse markt. Hier wil Rainbow Collection bedrijven ondersteunen om internationale ESG-criteria te integreren in hun werkzaamheden.

Universele taal van duurzaamheid

Het onderzoek legde de basis voor een nieuwe aanpak van internationale samenwerking voor Rainbow Collection. Uiteindelijk wil het adviesbureau toewerken naar wat ze noemen ‘een universele taal’ van duurzaamheid. Zo krijgen de tools en trainingen een hoger niveau en weet Rainbow Collection betere keteninitiatieven op te zetten.

Platform voor kennisdeling en ‘Universal Sustainability Fund’

Uiteindelijk wil Rainbow Collection hun kennis ook beschikbaar stellen voor vergelijkbare organisaties wereldwijd, zodat we de transitie naar een duurzame economie kunnen versnellen. Dat doen ze in eerste instantie door een online platform te bouwen. Ook is er een plan voor een inversteringsfonds waarbij RC investeert in producten en tools rondom internationale duurzaamheid.

Over IMVO-vouchers

Voor het midden- en kleinbedrijf met internationale en duurzaamheidsambities bood MVO Nederland in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken van 2012 tot 2022 financiële ondersteuning via de IMVO-voucher. IMVO staat voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze voucher gaf recht op 50 procent korting op advieskosten met als doel de internationale supply chain te verduurzamen. De voorbije jaren profiteerden al meer dan 300 bedrijven van de IMVO-voucher. In 2022 is de laatste ronde vouchers toegekend en kan je geen aanspraak meer maken op een IMVO-voucher.

Meer doen met MVO Nederland?

MVO Nederland zal zich blijven inzetten voor duurzame handel en IMVO. Bekijk bijvoorbeeld onze MVO Risico Checker om kosteloos een korte check te doen waarin je ontdekt welke internationale mvo-risico’s je loopt met jouw handelsactiviteiten. En natuurlijk wat je kunt doen om die risico’s te beperken.