Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - IMVO

Veel Nederlandse bedrijven kopen direct of indirect producten in uit het buitenland. En de vijftig snelst groeiende landen zijn allemaal opkomende economieën. Deze economieën zijn belangrijke potentiële handelspartners voor Nederlandse bedrijven. MVO Nederland ondersteunt ondernemers die internationaal maatschappelijk verantwoord zaken willen doen in of met opkomende markten en ontwikkelingslanden.

Handelen in het buitenland biedt marktkansen voor Nederlandse mkb-bedrijven, maar brengt ook verantwoordelijkheden mee. Door toekomstbestendig en duurzaam te ondernemen kun je winst maken én een positieve invloed uitoefenen op arbeidsomstandigheden, corruptie en milieu-issues. Dat is Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, ook wel IMVO genoemd.


Wat doet MVO Nederland met IMVO?

MVO Nederland ondersteunt bedrijven die inkopen in of exporteren naar het buitenland. Zo helpen we je verder:

  • we bieden inzicht in internationale mvo-risico’s en te nemen stappen.

  • we identificeren duurzame businesskansen.

  • we starten projecten met ondernemersgroepen om duurzame businesskansen te verzilveren.

  • we verzorgen de matchmaking met internationale bedrijven, NGO’s, kennisinstellingen en financiers.

Met tools als de MVO Risico Checker zorgen we voor praktische ondersteuning. Deze laatste biedt je inzicht in welke risico’s je loopt in de toeleveringsketen in een specifiek land.

Projecten

Onze aanpak levert hele concrete projecten en resultaten op. True cost accounting als nieuwe vorm van transparantie in de koffiehandel. De plantresten van rijst verwerkt tot meubels en verpakkingen. De introductie van milieuvriendelijke leerproductie in nieuwe inkooplanden als Ethiopië. Slechts drie voorbeelden van de projecten die we uitvoeren met Nederlandse bedrijven en hun ketenpartners.

Meer informatie

Meer weten over wat MVO Nederland voor jou als ondernemer kan betekenen? Bekijk de links onderaan deze pagina voor meer hulp bij internationaal maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Neem contact met ons op voor je vragen. Of word partner van MVO Nederland via de knop hieronder.

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.