Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Community of practice: Science based targets

Grootbedrijven Openbaar Donderdag 14 oktober 2021 tot Dinsdag 11 januari 2022 | Deels online, deels live

Minder broeikasgassen uitstoten is een mooi doel voor bedrijven die willen verduurzamen. Maar hoe weet je hoeveel je precies moet reduceren? De Science Based Targets (SBT) geven je antwoord. Hiermee toets je je klimaatstrategie aan de strenge regels van het SBT-initiatief, die je sturen in en verantwoordelijk houden voor het reduceren van je emissies in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. In deze Community of Practice gaan we in vier sessies aan de slag met de klimaatdoelstellingen en -strategie voor jouw bedrijf.

Met de Science Based Targets committeer je je aan het Klimaatakkoord van Parijs: je klimaatplannen moeten in lijn zijn met het doel om de aarde maximaal twee graden – en nog liever anderhalve graad – te laten opwarmen. Bij de SBT’s horen strenge regels. Zo tellen eerdere emissiereducties niet mee, moet er moet een plan zijn voor álle directe en indirecte emissies, moeten de doelen uitgedrukt zijn in absolute getallen en moet je jaarlijks rapporteren over je uitstoot. Kortom: Science Based Targets zijn niet bepaald vrijblijvend.

waarom je deze Community of practice wilt bijwonen

  • Je maakt kennis met een aanpak die je in staat stelt je klimaatdoelstellingen in lijn te brengen met ‘Parijs’
  • Je wisselt kennis en ideeën uit met bedrijven met gelijke ambities in klimaatdoelstellingen
  • Je pakt de kans om leiderschap te tonen

sprekers

Tijdens de sessies spreken kennispartners van Climate Neutral Group, Guidehouse, South Pole en Carbon Trust.

Voor wie

Deze Community of Practice is bedoeld voor mvo-managers, CEO’s, CFO’s, sustainability controllers of carbon accountants, van bedrijven met 250+ medewerkers.
Per bedrijf kunnen er twee personen deelnemen.

wanneer

De vier sessies vinden plaats op 6 oktober 2021 (fysiek), 2 november 2021 (online), 30 november 2021 (online) en 11 januari 2022 (fysiek), van 14.00 tot 16.30 uur. Ten slotte is er op 20 januari 2o22 een afsluiting op het Nieuwe Economie-festival van MVO Nederland.

Prijzen

Deelname kost €750 euro per twee deelnemers. Is je bedrijf partner van MVO Nederland? Dan betaal je €500 euro per twee deelnemers.