Webinar: aan de slag met communiceren over duurzaamheid

events

  • Datum: dinsdag 10 september 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Online

Iedere startende duurzame ondernemer heeft eerst inspiratie opgedaan, ideeën verzameld en onderzoek gedaan. Maar velen vergeten dat je jouw unieke verhaal ook kunt vertellen om anderen te inspireren. Zoals je waarschijnlijk weet heeft duurzaam ondernemen een aanstekelijk effect, mits je jouw verhaal goed vertelt. Alleen, hoe doe je dat in een wereld waarin iedereen een uniek verhaal denkt te hebben? In een wereld waarin er meer content is dan ooit? Wat vertel je wel en niet? Hoe voorkom je greenwashing (en ‘greenhushing')? En hoe verbeter je jouw reputatie? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar ‘Aan de slag met communiceren over duurzaamheid’.

 Programma 

  • 10.30-10.45 intro thema  

  • 10.45-11.30 presentatie expert  

  • 11.30-12.00 Q&A 

Spreker op dit event 

We maken de spreker voor dit webinar zo snel mogelijk bekend.  

Dit is waarom je hierbij wilt zijn:

✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan.
✅ Je komt erachter hoe je goed communiceert over duurzaamheid.
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over het thema aan een expert.

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met duurzaam ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Onderdeel van het NExt Steps programma

Deze ‘aan de slag met communiceren over duurzaamheid’ is onderdeel van het NExt Steps programma, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëeren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps programma..

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op donderdag 3 oktober duiken we tijdens de partner meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij communiceren over duurzaamheid. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners, waardoor je nog meer (van elkaar) kunt leren en kan groeien als duurzame ondernemer. 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.