Paneltalk: in discussie over duurzaam ondernemen

Van grote corporaties tot de lokale bakkerij: het partnernetwerk van MVO Nederland staat bol van bedrijven die het duurzame gat in de markt wisten te benutten. Ze vormden hun traditionele bedrijfsvoering om naar vooruitstrevende, maakten de slag van eigen motivatie naar breed draagvlak en dragen bij aan een duurzame economie. Wat drijft hen? Samen met ondernemers en experts in systeem- en gedragsverandering gaan we twee keer in dialoog. Dé kans om al je vragen te stellen en je inzichten te delen met andere partners.

In de theaterzaal vinden twee duurzame dialogen plaats. Hierin verken je jouw eigen motivatie. Hoe cliché het ook klinkt: duurzaam denken begint in de meeste gevallen bij jezelf. Eén persoon met één idee voor een innovatief product of circulaire dienst.

  • In de eerste talk onderzoeken we hoe je zorgt dat jouw manier van ondernemen bijdraagt aan systeemverandering.

  • In de tweede talk onderzoeken we hoe je de slag maakt van eigen motivatie naar breed draagvlak.

Talk1 - van eigen motivatie naar systeemverandering

🕑13.20 - 14.20 uur

  • Motiverende verhalen: Brechtje van den Beuken (Bosch Beton), Bert van Son (Mud Jeans) en Lotte Mastwijk (Royal LC Packaging) delen op het podium van het Beatrix Theater hun persoonlijke motivatie om duurzaam te ondernemen. Ze vertellen over de hobbels die ze namen en hoe ze vanuit passie een duurzame standaard creëren.

  • Inzichten van Marthe Hesselmans: als hoofdonderzoeker van het WRR-rapport ‘Goede zaken’ geeft Marthe een diepgaande reflectie. Hoe transformeer je intrinsieke motivatie naar systeemverandering? En welke rol speelt de politiek hierin?

  • Interactief gesprek: met sprekers en het publiek ontdekken we onder leiding van milieu- en mensenrechten ambassadeur Eefke van de Wouw samen hoe we duurzaamheid tot norm maken.

Talk 2 - van eigen motivatie naar breed draagvlak

🕑 14.45 - 15.45 uur

  • Motiverende verhalen: op ons podium delen Jan-Pedro Vis (Renewi), Joyce van den Hoef (Jaarbeurs) en Virginia Yanquilevich (Dopper) hun verhaal over het omzetten van persoonlijke duurzaamheidsmotivatie in concrete acties om draagvlak te creëren.

  • Inzichten van Lotte Huijing: als expert in het vertalen van persoonlijke waarden naar een duurzame omgeving, reflecteert Lotte op sprekers en geeft ze praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

  • Interactief gesprek: met sprekers en het publiek ontdekken we onder leiding van milieu- en mensenrechten ambassadeur Eefke van de Wouw hoe je de organisatie meekrijgt met jouw ideeën. 

Sprekers

Lotte Huijing

Programmamanager Ecohumanisme HV | Klimaatcoach

Marthe Hesselmans

Research leader Business and Society at WRR - Netherlands Scientific Council for Government Policy

Eefke van de Wouw

Intersectioneel Klimaatactivist | Spreker | Impact maker

Brechtje van den Beuken

Bosch Beton

Bert van Son

Founder MUD Jeans

Lotte van Mastwijk

Royal LC Packaging

Jan-Pedro Vis

Renewi

Joyce van de Hoef

Jaarbeurs Utrecht

Virginia Yanquilevich

Dopper

Voor wie is dit interessant?

Het gesprek is open voor iedereen die gemotiveerd is om impact te maken als ondernemer of als medewerker: in het eigen bedrijf, in de keten en in de maatschappij. Laat je inspireren door anderen die je zijn voorgegaan en loop met bruikbare handvatten de theaterzaal uit.

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.