Natuurlijk kapitaal

Natuurlijk kapitaal; het is niet per se de meest bekende term in de wereld van duurzaamheid en de nieuwe economie. En dat is jammer. Want het gaat over de totale voorraad bodem, lucht, water en biodiversiteit die de natuur ons levert. Vrij essentieel toch, zou je zeggen. Onze samenleving draait op deze natuurlijke hulpbronnen. Sterker nog: het vormt de kern van ons bestaan. Om ons natuurlijk kapitaal veilig te stellen kun je zelf keuzes maken. Voor jouw onderneming én onze natuur. MVO Nederland werkt aan het Maatschappelijk Programma Natuurlijk Kapitaal.

In samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stimuleren we ondernemers natuurlijk kapitaal te integreren in hun bedrijfsvoering. Hierbij hebben we een focus op de sectoren agrifood, bouw en chemie – niet voor niets ook drie sectoren met een netwerk bij MVO Nederland.

Op natuurlijkkapitaal.nl bieden we ondernemers inspiratie, opinie en tools om aan de slag te gaan. Ook zetten we pilot- en innovatieprojecten op die we vervolgens opschalen naar de nieuwe economie. De lessen uit deze projecten gebruiken we om andere ondernemers te ondersteunen. Het einddoel: natuurlijk kapitaal verankeren de strategie van zo veel mogelijk bedrijven en zo een positieve bijdrage leveren aan biodiversiteit, bodem, water en lucht.

Interesse om mee te doen?

Op natuurlijkkapitaal.nl vind je inspiratie, opinie en tools om aan de slag te gaan. Lees daar ook over de projecten die in dit programma zijn uitgevoerd. Wil je op de hoogte blijven van natuurlijk kapitaal? Meld je dan aan voor de natuurlijk kapitaal-nieuwsbrief en ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws.

Wil je meer weten of het programma, de rol van MVO Nederland of zelf deelnemen aan natuurlijk kapitaal? Neem dan contact op met Suzanne via onderstaand adres.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met Suzanne via s.vanharen@mvonederland.nl.

Suzanne van Haren

Programmamanager

Misschien vind je dit ook interessant

CSRD
MVO Nederland zet in op CSRD en neemt bedrijven mee richting integratie duurzaamheid in bedrijfsstrategie.
Lees meer
Blauwe Netten
Tien Nederlandse drinkwaterbedrijven werken samen om hun sector sneller te verduurzamen.
Lees meer
Voor Partners
Boeren. Natuurlijk!
Boeren. Natuurlijk! helpt boeren omschakelen naar natuurlijke landbouw. Dit is hard nodig, want de landbouw is bij uitstek de sector die klimaatverandering kan remmen en de watercyclus en ecosystemen kan herstellen.
Lees meer
Bekijk alle Projecten