Events

Helaas, dit event is al geweest. Kijk op onze eventkalender voor onze eerstvolgende activiteiten!

Lunchwebinar: oogsten van gezondheid

Biodiversiteit Maandag 04 december 2023 van 12.00 tot 13.15 uur | Online

Wie de ontwikkelingen in de landbouw volgt, weet dat zowel boeren als onze natuur het zwaar hebben. Dit doordat diezelfde boeren vaak wel willen omschakelen naar duurzamere landbouw, maar dat niet kunnen. Tegelijkertijd zien we in de zorg dat gezond voedsel, een fijne eetbeleving en duurzaamheid nog lang niet de standaard zijn. Sterker nog: doordat voeding een sluitpost is, gaan instellingen contracten vooral aan op volume en prijs. Het gevolg: het eten in de zorg is te ongezond, put de bodem uit én staat niet bekend als smaakvol en aantrekkelijk. In dit lunchwebinar vertellen we je over ons nieuwe project Oogsten van gezondheid, waarmee we zowel voor de landbouw als de zorg een oplossing bieden.

In Oogsten van gezondheid combineren we de uitdagingen in de landbouw- en zorgsector. En wel door boeren die willen omschakelen te koppelen aan zorginstellingen in de buurt. De zorginstellingen nemen gezonde producten van de boer af voor een aantal jaar, die daardoor de omschakeling financieel aandurven. De zorginstellingen op hun beurt? Die krijgen lokale, duurzaam geproduceerde producten die lekkerder en voedzamer zijn.

Oogsten van gezondheid is mogelijk gemaakt door Agenda Natuurinclusief 2.0, binnen de domeinen gezondheid en landbouw.

Waarom je hier bij wilt zijn

  • Leer als zorginstelling hoe je voedsel van een gezondere bodem kunt inkopen;
  • Leer als boer over een nieuwe afzetmarkt voor je natuurinclusieve producten;
  • Laat je als beleidsmaker, bankier, cateraar of andere geïnteresseerde inspireren door dit nieuwe cross-sectorale idee.

Tijdens het webinar krijg je alle tijd om vragen te stellen.

Voor wie is dit interessant?

Iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijke landbouw, gezond eten en drinken in de zorg en ieder ander die een rol kan spelen in dit project.

Sprekers     

Onder begeleiding van Bas Maier – sectormanager zorg – kun je in ieder geval drie sprekers verwachten:

  • een medewerker van een zorginstelling
  • en een boer

We maken de sprekers zo snel mogelijk bekend.

Schrijf je in