Stap voor stap verduurzamen met MVO Nederland

Diep van binnen voel je: je wilt – en moet – je bedrijf verduurzamen. Dat is behoorlijk overweldigd – waar begin je? Hoe vind je je weg door een oerwoud aan duurzaamheidsadvies? Welke wetten en subsidies zijn op jou van toepassing? Nee, verduurzamen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je je hele organisatie wilt meekrijgen. En er ook gewoon geld moet binnenkomen.

Oneindig ondernemend

Het kan. Er zijn tenslotte volop bedrijven die laten zien dat verduurzamen én geld verdienen perfect samen gaan. Ze dragen vanuit de kern van hun organisatie positief bij aan natuur en maatschappij. En maken niet alleen hun bedrijf klaar voor de toekomst, maar laten ook zien dat ze vooropgaan in de strijd voor een nieuwe economie.

Veel van deze bedrijven zijn aangesloten bij MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Dat is niet voor niets. Samen geloven ze in een economie die aangepast is aan de grenzen van de natuur en maatschappij. Oneindig ondernemend.

Hét duurzaamheids-programma voor mkb'ers: NExt Steps

Wil jij dat verduurzamen eenvoudiger, toegankelijker en begrijpelijker wordt? Met ons NExt Steps-programma scheiden we de zin van de onzin. 

Het programma behandelt elf cruciale thema’s zoals draagvlak creëren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie), en wijzen je de weg.

Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid.

Drie redenen om mee te doen 👇

🌱 Volg een uitgebreid programma dat de cruciale onderwerpen van duurzaam ondernemen behandelt. Leer van experts en ervaren duurzame ondernemers
🗣️ Deel ervaringen, wissel kennis uit en werk samen aan duurzame oplossingen 
🗓️ Doe mee met een los event of volg ze allemaal, afhankelijk van jouw interesses en beschikbaarheid 

Voor wie is het NExt Steps-programma?

NExt Steps is gericht op mkb-bedrijven. Of je nu eigenaar bent of bezig bent met duurzaamheid in jouw organisatie. En omdat we alle bedrijven in Nederland mee willen krijgen zijn onze webinars toegankelijk voor iedereen die duurzamer wil ondernemen. De meet-ups en stappenplannen zijn exclusief voor partners van MVO Nederland.

250+ deelnemers gingen je voor

"Via de webinars en meet-ups heb ik een beter beeld bij de verwachtingen die een mkb-ondernemer moet hebben op het gebied van duurzaamheid."

Jan Jorigsma

Eigenaar

"Dankzij dit programma krijg ik een beter inzicht in onze aanpak van mvo."

Marcel Veenhuizen

Partner bij Goal 17

"Voor mij is het een inspiratie om de verhalen van anderen te horen en daarmee toets het mijn beeld van de markt. Daarnaast werkt het enorm verbindend!"

Roos Eggers

Duurzaamheidsspecialist

Hoe doe je mee?

Simpel. Schrijf je in voor een van de webinars of meet-ups via de eventpagina's. Bekijk hieronder de eerstvolgende NExt Steps-evenementen waar je je nu al voor kunt inschrijven of ga naar het volledige eventoverzicht van MVO Nederland via onderstaande link.

Voor Partners

Live meet-up: nieuwe rijkdom

Een MVO Nederland event, bij Triodos
dinsdag 23 april 2024
14:00u - 18:30u
Triodos, Hoofdstraat 10, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg

Voor Partners

Partner meet-up: transparante ketens

Als je aan de slag wilt met het vergroten van de transparantie in je ketens, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Met andere bedrijven kunnen bespreken.
dinsdag 14 mei 2024
10:00u - 12:00u
online

Webinar: aan de slag met circulaire economie

Hoe ga je concreet aan de slag met circulaire economie? Hoe pak je dat aan als drukbezette mkb’er? Hoe krijg je anderen mee en wat levert het op? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar: Aan de slag met circulaire economie.
dinsdag 7 mei 2024
10:30u - 12:00u
online

Voor Partners

Partner meet-up: circulaire economie

Als je aan de slag wilt met circulair ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een het vooral in de praktijk kunnen brengen. Met andere bedrijven kunnen bespreken.
dinsdag 28 mei 2024
10:00u - 12:00u
online

Webinar: aan de slag met intern draagvlak creëren

Het woord verandering heeft niet voor iedereen een fijne associatie. Maar om je onderneming te verduurzamen is het wél nodig. Dat is waar intern draagvlak om de hoek komt.
donderdag 23 mei 2024
10:30u - 12:00u
Online

Voor Partners

Partner meet-up: intern draagvlak creëren

Als je aan de slag wilt met intern draagvlak creëren voor duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt het vooral in de praktijk kunnen brengen en met andere bedrijven kunnen bespreken.
donderdag 13 juni 2024
10:00u - 12:00u
Online

Webinar: aan de slag met groene energie

De noodzaak is wel duidelijk. Maar hoe draag je nu zelf bij aan de energietransitie?
donderdag 20 juni 2024
10:30u - 12:00u
Online

Voor Partners

Partner meet-up: groene energie

dinsdag 9 juli 2024
10:00u - 12:00u
Online

Webinar: aan de slag met communiceren over duurzaamheid

Hoe vertel je jouw unieke verhaal in een wereld waarin er meer content is dan ooit? Wat vertel je wel en niet? Hoe voorkom je greenwashing (en ‘greenhushing')? En hoe verbeter je jouw reputatie? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar ‘Aan de slag met communiceren over duurzaamheid’.
dinsdag 10 september 2024
10:30u - 12:00u
Online

Volledige toegang tot NExt Steps? Word partner

Als je meer verdieping zoekt en toegang wil krijgen tot de exclusieve partner meet-up over het onderwerp, word dan partner van MVO Nederland.

Wil je gelijk aansluiten of eerst meer leren over de voordelen van het partnerschap? Plan een vrijblijvende kennismaking in met accountmanager Maris Kool op een moment dat het jou uitkomt.

Veelgestelde vragen over het NExt Steps programma

Zijn de evenementen online of offline?

Alle webinars vinden online plaats. Zo ook het merendeel van de partner meet-up's, m.u.v. de partner meet-up nieuwe rijkdom en biodiversiteit. 

Zitten er kosten verbonden aan mijn deelname?

Deelname aan de webinars is kosteloos en openbaar toegankelijk. De partner meet-up's zijn exclusief voor partners. Als medewerker van een partnerbedrijf van MVO Nederland is deelname aan de partner meet-ups ook kosteloos.  

Kan ik ook meedoen als mijn organisatie geen partner is van MVO Nederland?

Als jouw organisatie geen partner is van MVO Nederland kan je wel deelnemen aan de webinars maar niet aan de partner meet-up's. De partner meet-up's zijn alleen voor partnerorganisaties van MVO Nederland. Lees hier meer over het partnerschap.

Waar kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor de webinars en partner meet-ups kan via de eventpagina's zelf, welke hier te vinden zijn.

Mag mijn collega ook meedoen?

Zeker! De webinars kan je met zoveel collega's volgen als je wilt. Wat betreft de partner meet-ups, alle medewerkers van bedrijven die partner zijn van MVO Nederland zijn welkom. 

Kan ik meerdere keren meedoen aan de partner meet-up?

Als partner van MVO Nederland kun je zo vaak meedoen als je wilt. 

Via welk platform kan ik deelnemen aan de online webinars en partner meet-ups?

Wij maken gebruik van de tool RingCentral voor onze webinars en partner meet-ups. Met de deelnamelink kom je in het platform. Je hoeft hiervoor niks te downloaden op je computer. Eventuele verdere instructies over de tool volgen later per mail of tijdens het event zelf.  

Meer doen met MVO Nederland? 

Dit programma is een van de vele manieren waarop je aan de slag kunt. Zo organiseren we nog veel meer events, bieden we onze partners toegang tot praktische tools en stappenplannen, en vertegenwoordigen we jouw stem als duurzame ondernemer richting Den Haag en Brussel.