Stap voor stap verduurzamen met MVO Nederland

Diep van binnen voel je: je wilt – en moet – je bedrijf verduurzamen. Dat is behoorlijk overweldigd – waar begin je? Hoe vind je je weg door een oerwoud aan duurzaamheidsadvies? Welke wetten en subsidies zijn op jou van toepassing? Nee, verduurzamen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je je hele organisatie wilt meekrijgen. En er ook gewoon geld moet binnenkomen.

Oneindig ondernemend

Het kan. Er zijn tenslotte volop bedrijven die laten zien dat verduurzamen én geld verdienen perfect samen gaan. Ze dragen vanuit de kern van hun organisatie positief bij aan natuur en maatschappij. En maken niet alleen hun bedrijf klaar voor de toekomst, maar laten ook zien dat ze vooropgaan in de strijd voor een nieuwe economie.

Veel van deze bedrijven zijn aangesloten bij MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Dat is niet voor niets. Samen geloven ze in een economie die aangepast is aan de grenzen van de natuur en maatschappij. Oneindig ondernemend.

Hét duurzaamheids-programma voor mkb'ers: NExt Steps

Wil jij dat verduurzamen eenvoudiger, toegankelijker en begrijpelijker wordt? Met ons NExt Steps-programma scheiden we de zin van de onzin. 

Het programma behandelt elf cruciale thema’s zoals draagvlak creëren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie), en wijzen je de weg.

Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid.

Drie redenen om mee te doen 👇

🌱 Volg een uitgebreid programma dat de cruciale onderwerpen van duurzaam ondernemen behandelt. Leer van experts en ervaren duurzame ondernemers
🗣️ Deel ervaringen, wissel kennis uit en werk samen aan duurzame oplossingen
🗓️ Doe mee met een los event of volg ze allemaal, afhankelijk van jouw interesses en beschikbaarheid

Voor wie is het NExt Steps-programma?

NExt Steps is gericht op mkb-bedrijven. Of je nu eigenaar bent of bezig bent met duurzaamheid in jouw organisatie. En omdat we alle bedrijven in Nederland mee willen krijgen zijn onze webinars toegankelijk voor iedereen die duurzamer wil ondernemen. De meet-ups en stappenplannen zijn exclusief voor partners van MVO Nederland.

250+ deelnemers gingen je voor

"Via de webinars en meet-ups heb ik een beter beeld bij de verwachtingen die een mkb-ondernemer moet hebben op het gebied van duurzaamheid."

Jan Jorigsma

Eigenaar

"Dankzij dit programma krijg ik een beter inzicht in onze aanpak van mvo."

Marcel Veenhuizen

Partner bij Goal 17

"Voor mij is het een inspiratie om de verhalen van anderen te horen en daarmee toets het mijn beeld van de markt. Daarnaast werkt het enorm verbindend!"

Roos Eggers

Duurzaamheidsspecialist

Hoe doe je mee?

Simpel. Schrijf je in voor een van de webinars of meet-ups via de eventpagina's. Bekijk hieronder de eerstvolgende NExt Steps-evenementen waar je je nu al voor kunt inschrijven of ga naar het volledige eventoverzicht van MVO Nederland via onderstaande link.

Webinar: aan de slag met biodiversiteit

De relatie tussen biodiversiteit en bedrijfsvoering is niet het meest voor de hand liggend. Toch groeit het besef van het belang ervan in het bedrijfsleven. Waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Wat is de impact van je organisatie op de diversiteit van het leven om ons heen?
dinsdag 17 september 2024
10:30u - 12:00u
Online

Webinar: aan de slag met inclusief ondernemen

Bedrijven in de nieuwe, duurzame economie dragen actief bij aan een inclusieve en diverse arbeidsmarkt. Dat wil zeggen: iedereen die wil, kan meedoen én in het eigen levensonderhoud voorzien.
donderdag 17 oktober 2024
10:30u - 12:00u
Online

Webinar: aan de slag met echte prijzen

Waarom zou je als drukke ondernemer met echte prijzen aan de slag gaan? Welke methoden bestaan er? En hoe verlaag je de echte prijs én heb je impact op natuur en maatschappij? Je leert hoe je leveranciers, klanten en andere belanghebbenden betrekt bij het concept van echte prijzen. En komt achter de relevante wet- en regelgeving op dit thema.
dinsdag 5 november 2024
10:30u - 12:00u
Online

Voor Partners

Partner meet-up: inclusief ondernemen

Als je aan de slag wilt met inclusief ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Met andere bedrijven kunnen bespreken. En wie weet zelfs de samenwerking opzoeken om ook écht impact te maken.
donderdag 14 november 2024
10:00u - 12:00u
Online

Voor Partners

Live partner meet-up: biodiversiteit

dinsdag 8 oktober 2024
13:00u - 18:00u
Boerderij de Boerinn, Kamerik

Webinar: aan de slag met meten van duurzaamheid

Meten is weten toch? In dit webinar helpen we je op weg.
dinsdag 19 november 2024
10:30u - 12:00u
Online

Webinar: aan de slag met communiceren over duurzaamheid

Hoe vertel je jouw unieke verhaal in een wereld waarin er meer content is dan ooit? Wat vertel je wel en niet? Hoe voorkom je greenwashing (en ‘greenhushing')? En hoe verbeter je jouw reputatie? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar ‘Aan de slag met communiceren over duurzaamheid’.
dinsdag 10 september 2024
10:30u - 12:00u
Online

Voor Partners

Partner meet-up: echte prijzen

Deze editie van de partner meet-up gaat over echte prijzen. We duiken in twee cases van ondernemers en bespreken: leefbaar loon, een eerlijke prijs voor producten en hoe om te gaan met de complexiteit van CO2-beprijzing.
donderdag 28 november 2024
10:00u - 12:00u
Online

Voor Partners

Partner meet-up: meten van duurzaamheid

dinsdag 10 december 2024
10:00u - 12:00u
Online

Volledige toegang tot NExt Steps? Word partner

Als je meer verdieping zoekt en toegang wil krijgen tot de exclusieve partner meet-up over het onderwerp, word dan partner van MVO Nederland.

Wil je gelijk aansluiten of eerst meer leren over de voordelen van het partnerschap? Plan een vrijblijvende kennismaking in met accountmanager Maris Kool op een moment dat het jou uitkomt.

Veelgestelde vragen over het NExt Steps programma

Zijn de evenementen online of offline?

Alle webinars vinden online plaats. Zo ook het merendeel van de partner meet-up's, m.u.v. de partner meet-up nieuwe rijkdom en biodiversiteit. 

Zitten er kosten verbonden aan mijn deelname?

Deelname aan de webinars is kosteloos en openbaar toegankelijk. De partner meet-up's zijn exclusief voor partners. Als medewerker van een partnerbedrijf van MVO Nederland is deelname aan de partner meet-ups ook kosteloos.  

Kan ik ook meedoen als mijn organisatie geen partner is van MVO Nederland?

Als jouw organisatie geen partner is van MVO Nederland kan je wel deelnemen aan de webinars maar niet aan de partner meet-up's. De partner meet-up's zijn alleen voor partnerorganisaties van MVO Nederland. Lees hier meer over het partnerschap.

Waar kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor de webinars en partner meet-ups kan via de eventpagina's zelf, welke hier te vinden zijn.

Mag mijn collega ook meedoen?

Zeker! De webinars kan je met zoveel collega's volgen als je wilt. Wat betreft de partner meet-ups, alle medewerkers van bedrijven die partner zijn van MVO Nederland zijn welkom. 

Kan ik meerdere keren meedoen aan de partner meet-up?

Als partner van MVO Nederland kun je zo vaak meedoen als je wilt. 

Via welk platform kan ik deelnemen aan de online webinars en partner meet-ups?

Wij maken gebruik van de tool RingCentral voor onze webinars en partner meet-ups. Met de deelnamelink kom je in het platform. Je hoeft hiervoor niks te downloaden op je computer. Eventuele verdere instructies over de tool volgen later per mail of tijdens het event zelf.  

Meer doen met MVO Nederland? 

Dit programma is een van de vele manieren waarop je aan de slag kunt. Zo organiseren we nog veel meer events, bieden we onze partners toegang tot praktische tools en stappenplannen, en vertegenwoordigen we jouw stem als duurzame ondernemer richting Den Haag en Brussel.