Informatiepunt

Praktijkvoorbeeld

Vlees met het keurmerk Duurzaam Varkensvlees komt voor 100% van Nederlandse familieboerderijen die jaarlijks worden gecontroleerd en onafhankelijk zijn gecertificeerd. “De hele keten van varkenshouder tot consument is dus een stuk duurzamer dan bij gangbaar vlees. En, niet onbelangrijk, het is smakelijk en heeft een constant hoge kwaliteit. Vlees waar je met een gerust hart van kunt genieten,”...

MVO Summer School 2012

8 augustus: Bedrijfsbezoek Arla Foods

Op 8 augustus werden de deelnemers van de MVO Summer School voor de vijfde sessie ontvangen bij Arla Foods B.V. te Nijkerk.

Arla Foods

“Natuurlijke zuivelproducten voor iedereen bereikbaar”, dat is de missie van Arla. Dit wil zeggen dat er een breed assortiment aan zuivel producten wordt aangeboden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Arla is dan ook nummer acht in de wereld van zuivelbedrijven en de grootste speler op het gebied van biologische zuivel.

Arla en Duurzaamheid

Om duurzaamheid op een brede manier te implementeren in het bedrijf is de campagne ‘closer to nature’  bedacht, waarin vier basis thema's bepaald zijn; klimaat neutraal, terugdringen van verspilling, welzijn voor mens en dier en transparantie. Met behulp van zowel de MVO prestatieladder als ISO 26000 probeert Arla deze kernthema’s te implementeren. In het duurzaamheidverslag is opgenomen welke ambitieuze doelen er zijn gesteld en hoe ver Arla hiermee is.