Skip naar content

Praktijkvoorbeelden

VORM – Waarom innoveren zo leuk is

24 april 2014
  - Praktijkvoorbeelden
Ontwikkelaar en bouwer VORM werkt aan een afvalvrije bouwplaats. Een financieel gezond bedrijf met lef in een markt die aan alle kanten kraakt en piept. Cora Jongenotter – genomineerd voor Duurzame Bouwvrouw 2014 – is manager Innovatie. “Duurzaamheid? Ik heb het liever over innovatie, het legt de nadruk op kansen voor de toekomst.”

Ministerie van I&M / GreenFox – Minder kosten, meer banen

21 april 2014
  - Praktijkvoorbeelden
Dat duurzame maatregelen geld en banen kunnen opleveren, bewijst het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M). Met het vervangen van oude TL-verlichting in het pand van het ministerie bespaart het jaarlijks €135.000 per jaar en biedt het tijdelijk werk bij sociale werkplaatsen.

Interface - Tapijt van afgedankte visnetten

26 maart 2014
  - Praktijkvoorbeelden
Het resultaat van Net-Works is een tapijttegelcollectie gemaakt van afgedankte visnetten. Een circulair project waarbij ‘s werelds armste, afgelegen kustgemeenschappen hun eigen bedreigde omgeving helpen beschermen. Interface-directeur Ton van Keken: “Meestal gaat circulair ondernemen over de effecten op het milieu, maar dit project krijgt veel aandacht vanwege de sociale impact.”

Aarts Conserven - Order gekregen dankzij ISO 26000

19 maart 2014
  - Praktijkvoorbeelden
In een tender van een grote supermarktketen nam groenten- en fruitbedrijf Aarts Conserven het op tegen een leverancier van goedkopere Chinese asperges. “Niet de laagste prijs was doorslaggevend, maar het feit dat wij met ISO 26000 werken”, vertelt Giel Krutzer trots.

McDonald’s – Mensgericht ondernemen

31 januari 2014
  - Praktijkvoorbeelden
Met 17.000 medewerkers is McDonald’s een werkgever van formaat. Relevanter dan veel mensen denken. McDonald’s is er dan ook trots op om een van de beste werkgevers van Nederland te zijn. Deze titel heeft het bedrijf te danken aan de eigen medewerkers.

Van der Werf – Klanten herkennen en waarderen integriteit

5 december 2013
  - Praktijkvoorbeelden
Van der Werf Vastgoedonderhoud probeert MVO in alle bedrijfsprocessen te integreren. Van het meten van de duurzaamheidsprestaties, het verminderen van energie en brandstofverbruik tot het opleiden van het vaste personeel. “Het levert een gevoel van trots op. Dat je werkt op een integere manier: integer naar je eigen medewerkers, naar het milieu en naar je klant. Die blijft daardoor terugkomen.”

SNP Natuurreizen - CO2-calculator voor en door touroperators

28 november 2013
  - Praktijkvoorbeelden
Nederlandse touroperators werken samen aan een CO2-calculator voor de reisbranche. Daarmee kunnen ze voor elke reis de hoeveelheid uitgestoten koolstofdioxide berekenen en zo hun klanten beter voorlichten. In 2014 moet hij klaar zijn. "Uiteindelijk krijgt elke reis een duurzaamheidslabel, net als auto’s of witgoed."

A-ware Food Group – Op expeditie naar een MVO-focus

19 november 2013
  - Praktijkvoorbeelden
“MVO is een voorwaarde voor een succesvol bedrijf.” Daarom deed A-ware Food Group mee aan de MVO Expeditie ISO 26000. Het leverde een Zelfverklaring ISO 26000 op en er werd een heldere focus bepaald: Aarde, Aandacht voor de samenleving, Samenwerking in de keten en Arbeidsklimaat. Daar gaan we in dit praktijkvoorbeeld op in.

A-ware Food Group - Wajongers aan het werk

19 november 2013
  - Praktijkvoorbeelden
"Iedereen moet de kans krijgen om naar vermogen deel te nemen aan de arbeidsmarkt." Daarom is A-ware Food Group aangesloten bij De Normaalste Zaak, een netwerk van MKB-ondernemers en grote werkgevers die dit allemaal ‘de normaalste zaak’ vinden.

A-ware Food Group – Werken is leren

19 november 2013
  - Praktijkvoorbeelden
Mensen opleiden staat centraal bij A-ware Food Group. Niet gek voor een bedrijf dat met 2200 medewerkers werkt aan het rijpen, versnijden, verpakken, opslaan en transporteren van kaas. “Al voordat een collega in dienst komt bij A-ware start het opleidingstraject.”
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen