Skip naar content

Nieuws

10 jaar MVO Nederland: MVO Nederland Award

23 april 2014
  - Nieuwsberichten
MVO Nederland bestaat 10 jaar. Dat vieren we met de – eenmalige - MVO Nederland Award. De Award gaat naar het bedrijf dat in de afgelopen 10 jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van MVO. Een jury van duurzaamheidsexperts bepaalt samen met het publiek wie de prijs wint.

MVO-ambassadeur wordt Zorgmanager van het Jaar 2014

18 april 2014
  - Nieuwsberichten
Prof. dr. W. Spaan, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, is verkozen tot Zorgmanager van het jaar 2014. Willy Spaan is lid van de Raad van Advies van het MVO Netwerk Zorg en als een van de ‘founding fathers’ vanaf het eerste uur hierbij betrokken.

Trend: minder managers

18 april 2014
  - Nieuwsberichten
Een organisatie zonder managers, je leest er steeds vaker over. Er is zelfs een term voor: Holacratie. Het kan veel geld schelen en  leidt tot nóg gelukkigere en productievere medewerkers. Glenn van der Burg schreef in 2012 al een blog: Ontsla alle managers!

Lease a Bag, de circulaire tassen van Mud Jeans en i-did

17 april 2014
  - Nieuwsberichten
MVO Nederland-partners Mud Jeans en i-did nemen de mannentas onder handen. Met ‘Lease a Bag’ zetten ze het circulaire lease-concept verder door: je betaalt een vast bedrag per maand en gebruikt de tas zo lang als je wilt. Oude tassen worden hergebruikt.

Celia Noordegraaf begonnen als hoofd Communicatie MVO Nederland

16 april 2014
  - Nieuwsberichten
Op 1 april is Celia Noordegraaf (1951) begonnen als hoofd Communicatie van MVO Nederland. De ‘Communicatiemanager van het Jaar 2011' zet de schouders onder het profiel van MVO Nederland in het algemeen en het partnernetwerk in het bijzonder. Aan de hand van 9 vragen stelt ze zich voor.  Waarom kies je voor MVO Nederland?

Stap één: ontwerp circulaire producten

16 april 2014
  - Nieuwsberichten
Een goed design is al het halve werk. Producten die zijn ontworpen vanuit circulaire principes zijn namelijk na gebruik makkelijker te demonteren. Waarna de componenten opnieuw te gebruiken zijn. Design is dan ook één van de drie thema’s waarop de deelnemers aan een doorbraak werken tijdens de Circular Economy BOOSTcamp op 8-10 mei 2014.

Friese koplopers beloond

8 april 2014
  - Nieuwsberichten
Twee Friese koplopers in duurzaamheid vallen in de prijzen. Triple E Meubilair uit Joure en Van Dorp Installaties uit Heerenveen winnen een jaar lang gratis partnerschap van MVO Nederland en een cheque voor een appelboom van een oud ras. De uitreiking vond plaats tijdens het Koplopersymposium Samenwerken Werkt, op woensdag 2 april.

Twee jaar MVO Netwerk Zorg

3 april 2014
  - Nieuwsberichten
Volop kansen in de zorgsector

Landal en VVV Zuid-Limburg komen MVO Netwerk Toerisme versterken

2 april 2014
  - Nieuwsberichten
Het MVO Netwerk Toerisme heeft er twee nieuwe deelnemers bij: Landal GreenParks en VVV Zuid-Limburg. “Een geweldige aanwinst voor ons netwerk”, vindt Netwerkmanager Saskia Pepping.  Beide waren al partner van MVO Nederland en doen nu ook mee in het MVO Netwerk Toerisme. Binnen het MVO Netwerk Toerisme trekken professionals samen op om verduurzaming van het toerisme, in binnen- en buitenland, te verkennen, de kansen ervan te onderzoeken en waar mogelijk te verzilveren.

VS stapt naar WHO om zonnepanelen India

24 april 2014
  - Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl
De Verenigde Staten stappen naar de Wereldhandelsorganisatie (WHO) vanwege een handelsconflict met India. Het Aziatische land houdt de import tegen van Amerikaanse onderdelen van zonnepanelen, ten gunste van de eigen producenten.
Lees meer op: www.duurzaambedrijfsleven.nl
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen