Skip naar content

Nieuws

Lease a Bag, de circulaire tassen van Mud Jeans en i-did

17 april 2014
  - Nieuwsberichten
MVO Nederland-partners Mud Jeans en i-did nemen de mannentas onder handen. Met ‘Lease a Bag’ zetten ze het circulaire lease-concept verder door: je betaalt een vast bedrag per maand en gebruikt de tas zo lang als je wilt. Oude tassen worden hergebruikt.

Ikea zet nieuwe stap naar energieneutraal ondernemen

16 april 2014
  - Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl
Ikea heeft met de investering in een groot windmolenpark in de Verenigde Staten een volgende stap gezet om in 2020 energieneutraal te zijn. De Zweedse keten heeft $2 mrd uitgetrokken om in 2020 energieneutraal te zijn.
Lees meer op: www.duurzaambedrijfsleven.nl

Celia Noordegraaf begonnen als hoofd Communicatie MVO Nederland

16 april 2014
  - Nieuwsberichten
Op 1 april is Celia Noordegraaf (1951) begonnen als hoofd Communicatie van MVO Nederland. De ‘Communicatiemanager van het Jaar 2011' zet de schouders onder het profiel van MVO Nederland in het algemeen en het partnernetwerk in het bijzonder. Aan de hand van 9 vragen stelt ze zich voor.  Waarom kies je voor MVO Nederland?

Stap één: ontwerp circulaire producten

16 april 2014
  - Nieuwsberichten
Een goed design is al het halve werk. Producten die zijn ontworpen vanuit circulaire principes zijn namelijk na gebruik makkelijker te demonteren. Waarna de componenten opnieuw te gebruiken zijn. Design is dan ook één van de drie thema’s waarop de deelnemers aan een doorbraak werken tijdens de Circular Economy BOOSTcamp op 8-10 mei 2014.

Friese koplopers beloond

8 april 2014
  - Nieuwsberichten
Twee Friese koplopers in duurzaamheid vallen in de prijzen. Triple E Meubilair uit Joure en Van Dorp Installaties uit Heerenveen winnen een jaar lang gratis partnerschap van MVO Nederland en een cheque voor een appelboom van een oud ras. De uitreiking vond plaats tijdens het Koplopersymposium Samenwerken Werkt, op woensdag 2 april.

Twee jaar MVO Netwerk Zorg

3 april 2014
  - Nieuwsberichten
Volop kansen in de zorgsector

Landal en VVV Zuid-Limburg komen MVO Netwerk Toerisme versterken

2 april 2014
  - Nieuwsberichten
Het MVO Netwerk Toerisme heeft er twee nieuwe deelnemers bij: Landal GreenParks en VVV Zuid-Limburg. “Een geweldige aanwinst voor ons netwerk”, vindt Netwerkmanager Saskia Pepping.  Beide waren al partner van MVO Nederland en doen nu ook mee in het MVO Netwerk Toerisme. Binnen het MVO Netwerk Toerisme trekken professionals samen op om verduurzaming van het toerisme, in binnen- en buitenland, te verkennen, de kansen ervan te onderzoeken en waar mogelijk te verzilveren.

Noordzeeboerderij start met zeewierteelt

17 april 2014
  - Bron: www.p-plus.nl
De eerste boerderij die zeewier teelt is van start. Koning Willem-Alexander opende deze week de droom van P+-columnist Marcel Schuttelaar, op Texel.
Lees meer op: www.p-plus.nl

McKinsey: Cleantech-sector is volwassen

17 april 2014
  - Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl
Cleantech is geen modegril. Evenmin is de rol van schone technologie marginaal of bestaat de sector slechts dankzij staatssteun.
Lees meer op: www.duurzaambedrijfsleven.nl

Grote duurzame kunststoffabriek in Limburg

17 april 2014
  - Bron: www.duurzaam-ondernemen.nl
QCP – wat staat voor ‘Quality Circular Polymers’ – is een nieuw bedrijf dat hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie gaat produceren op basis van gebruikte kunststoffen afkomstig van huishoudens en industrie.
Lees meer op: www.duurzaam-ondernemen.nl
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen