Skip naar content

MVO Tools

Stappenplan MVO-risicomanagement

6 maart 2014
  - MVO-tools
De Nederlandse overheid, consumenten en maatschappelijke organisaties verwachten dat bedrijven zakendoen met respect voor mensenrechten en milieu. Maar hoe doe je dat? Welke risico’s kun je daarbij lopen? Hoe kan een ondernemer deze risico’s herkennen en vooral voorkomen? En welke rol kunnen maatschappelijke organisaties spelen in het bevorderen van duurzaam ondernemen?

Barometer Duurzame Evenementen

17 september 2013
  - MVO-tools
Stichting Duurzaam Organiseren heeft in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) de Barometer Duurzame Evenementen opgezet. Dit is een milieucertificaat, waarbij een duurzaam evenement via een set van milieucriteria kan scoren op brons, zilver of goud. Het gouden niveau is gekoppeld aan het keurmerk Milieukeur.

MVO MAPS

10 april 2013
  - MVO-tools
Versterk uw kennis en mogelijkheden met betrekking tot uw huidige MVO-positie met MVO MAPS. Dit online analyseprogramma geeft inzicht in de actuele MVO-positie van uw bedrijf. Exclusief voor partners van MVO Nederland.

MVO Risico Checker

16 januari 2013
  - MVO-tools
Met de MVO Risico Checker maakt u snel en makkelijk een inschatting van de MVO-risico’s in uw internationale handelsketen.

MVO-wegwijzer ISO 26000

11 december 2012
  - MVO-tools
Wilt u op een structurele manier aan de slag met MVO volgens ISO 26000? Ga naar www.mvo-wegwijzer-iso26000.nl. Op deze website ontdekt u wat MVO voor uw bedrijf betekent. En hoe u MVO in uw bedrijfsvoering kunt opnemen volgens de internationale richtlijn ISO 26000.

MVO-communicatiewijzer

11 december 2012
  - MVO-tools
U heeft een actief MVO-beleid. Dat moet gezien worden! Met name door uw klanten en stakeholders. Als zij weten wat u aan MVO doet - en hoe goed u dat doet - krijgt u erkenning voor uw MVO-prestaties.

Self Assessment: Internationaal MVO

11 december 2012
  - MVO-tools
Met de self assessment-test van Global Compact (GC) kunt u de performance van uw eigen bedrijf meten op de vier hoofdonderwerpen van de GC: Mensenrechten, Arbeidsomstandigheden, Milieu en Corruptie. De Global Compact is een vrijwillig samenwerkingsverband van tienduizenden bedrijven wereldwijd op het gebied van MVO.

Stappenplan Starten met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)

11 december 2012
  - MVO-tools
Met het stappenplan 'Starten met MBO' bepaalt u hoe u in de samenleving investeert, voor welke groep(en), hoe die samenwerking eruit ziet, en op welke manier(en) u in actie komt.

Stappenplan MVI (Maatschappelijk Verantwoord Inkopen)

11 december 2012
  - MVO-tools
Het Stappenplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen wijst ondernemers de weg in het verduurzamen van handelsketens.

MVO STEPS

14 november 2012
  - MVO-tools
Veel MKB’ers hebben behoefte aan een duidelijke route naar maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het online doorklikbare stappenplan MVO-STEPS leidt u in 4 stappen naar een MVO-beleid en -implementatie.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen