Wie is Bas Maier?

Als sectormanager Zorg bij MVO Nederland werkt Bas aan een duurzame economie. Deze economie is volgens hem klimaatneutraal, circulair en inclusief. Om dit te bereiken is er in de zorgsector nog veel werk aan de winkel. Bas helpt de zorgsector onder andere door zorginstellingen en duurzame ondernemers samen te brengen, inkopers en aanbieders aan elkaar te verbinden en door onderzoek te doen naar circulaire ziekenhuizen.

Veel mensen in de zorgsector zijn relatief positief over het tempo van vergroening, maar Bas is kritisch – mede omdat hij vanuit de andere sectoren van MVO Nederland overziet hoeveel werk ons nog wacht in de transitie. Waar hij kan, verbindt Bas ondernemers met goede duurzame ideeën aan inkopers en onderzoeksbudget. Zijn kennis over en kritische houding rondom het thema duurzame zorg deelt hij tevens graag in webinars en workshops bij MVO Nederland.

Naast sectormanager is Bas ook manager team Partners. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de groei van de beweging van MVO Nederland. Daarnaast werkt hij met zijn team aan het jaarprogramma van 2024 en de ontwikkeling van de Nieuwe Economie Index na 2025.

Bas Maier interviewen of op jouw event?

Interview- en sprekersaanvragen voor Bas Maier gaan via pr-adviseur Karin Jurgens: k.jurgens@mvonederland.nl.