Relatiemanager Grote Bedrijven Netwerk

De rol die grote bedrijven hebben richting een nieuwe economie, is moeilijk te onderschatten. Gelukkig zijn steeds meer bedrijven bezig met duurzaam ondernemen. Omdat die transitie geen eenvoudige klus is, kun je je voorstellen dat begeleiding en inspiratie noodzakelijk is. MVO Nederland biedt dat al twintig jaar, vanuit een neutraal standpunt – als stichting hebben we geen winstoogmerk. Ons Grote Bedrijven Netwerk bestaat al uit meer dan 170 bedrijven en we gaan nóg verder groeien: we breiden ons team graag uit met een ervaren relatiemanager. Lees snel verder als je nu denkt: he, dat is écht iets voor mij.

Wat ga je doen?

Als relatiemanager onderhoud en versterk je relaties. Zoals je begrijpt is dat belangrijk voor een netwerk met zo veel partners (check hier meer over het Grote Bedrijven Netwerk). Je vindt het in deze functie leuk om met bedrijven te werken aan duurzaamheid, snapt hun uitdagingen en kunt deze vertalen naar acties. Wat dat dan concreet inhoudt? We hebben wat activiteiten op een rij gezet:

 • je onderhoudt en versterkt de relatie met circa 25 bedrijven die onder jouw verantwoordelijkheid vallen;

 • je stimuleert ze om in actie te komen op een of meerdere van de thema’s van onze Nieuwe Economie Index (NEx);

 • je verbindt relevante partijen met elkaar als dat helpt om ons en hun doel te bereiken;

 • je verbindt nieuwe bedrijven aan ons netwerk en de projecten die we doen;

 • je organiseert en begeleidt gesprekken, webinars en inhoudelijke sessies;

 • je zet je kennis en ervaring in duurzaamheid in om bedrijven verder te helpen;

 • je positioneert MVO Nederland als autoriteit door onze verhalen te delen.

Wie ben jij?

 • Je heb een heldere visie op duurzaam ondernemen;

 • Je hebt aantoonbare kennis van bijvoorbeeld de CSRD, biodiversiteit of de circulaire economie;

 • Je bent energiek, extravert en inspirerend in gesprekken op senior management- en directieniveau;

 • Je hebt ervaring met managen van community’s;

 • Je hebt een relevant netwerk bij middelgrote tot grote Nederlandse ondernemingen;

 • Je hebt minstens vijf jaar ervaring in een zakelijke omgeving, bij voorkeur ook met mvo en duurzame innovatie;

 • Je hebt een hbo-/wo-werk- en denkniveau.

MVO Nederland streeft ernaar een inclusieve en diverse organisatie te zijn. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij zijn vooral geïnteresseerd in jouw kennis, ervaring en talenten en wat je daarmee voor onze organisatie kunt betekenen.

Van al onze medewerkers vragen wij verder kerncompetenties op het gebied van ondernemerschap, eigenaarschap en samenwerken. Net als beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat biedt MVO Nederland?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er écht toe doet: je werkt aan de verduurzaming van bedrijven, de nieuwe economie en inclusieve maatschappij. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit.

Wat verder leuk is? Dat we in een pand zitten met scale-ups, op fietsafstand van centrum Utrecht. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dat we twee keer per jaar feest hebben met alle collega’s. MVO Nederland biedt een salaris  tussen de 4.500 en 5.500 euro (afhankelijk van werkervaring) op basis van 40 uur. En goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.

Interesse?

Wil jij samen met ons werken aan een duurzame economie? En ben je 36 tot 40 uur per week beschikbaar? Mail dan je motivatie en cv naar MVO Nederland via werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature relatiemanager GBN’. Dit kan tot en met 9 juni 2024.

Vragen over de functie? Neem contact op met Bas Maier via werkenbij@mvonederland.nl.

Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.