Verzameld: inspiratie rondom corona en duurzaam ondernemen

De coronacrisis raakt ons allemaal. Grote kans dat je werk er als ondernemer ineens heel anders uitziet dan voorheen. En dat de situatie vragen oproept. Want wat zijn de gevolgen in jouw sector? Hoe kun je toekomstbestendig blijven ondernemen? En hoe gaat MVO Nederland met de situatie om? Op deze pagina verzamelen we alle content rondom dit onderwerp, zodat jij eenvoudig kunt kijken wat er nu voor jou relevant is.

Blogs

Wat betekent de coronacrisis voor toekomstbestendige ondernemers? In deze serie duiden onze experts aan de hand van 3 vragen wat de crisis betekent voor zijn of haar sector, wat je nu kunt doen en of er ook kansen liggen.

Ook interessant: Maria vertelt je in haar column 5 hoopvolle zaken die je als ondernemer in gedachte kunt houden.

In het nieuws

Bij het opbouwen van de economie na de crisis, ontstaat een mooie kans om de nieuwe economie versneld op te bouwen. Maria van der Heijden vertelt je in twee opiniestukken over de mogelijkheden. Ook doet ze samen met Nevi een oproep tot solidariteit en samenwerking in tijden van crisis, en brengt ze met Both ENDS een advies uit aan onze overheid.

onderzoek coronacrisis en duurzaam ondernemen

80 procent van de Nederlandse bedrijven ziet door de coronacrisis juist kansen voor duurzaam ondernemen, blijkt uit onderzoek van MVO Nederland. Bekijk het onderzoek en de resultaten.

De Nieuwe Businessagenda

Ook in deze tijd vind je in de Nieuwe Businessagenda inspiratie over toekomstbestendig ondernemen, toegespitst op de situatie. Lees bijvoorbeeld de volgende artikelen over Nieuwe rijkdom en Biodiversiteit eens.

Risico checker

Op de website van onze Risico Checker – tool voor het checken van jouw risico’s in internationale handelsketens – houden we de ontwikkelingen bij omtrent het coronavirus en de gevolgen voor het bedrijfsleven en mensenrechten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.