Valveco werkt met Chinese productiepartners aan Sustainable Development Goals

De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties zijn niet alleen ontwikkelingsdoelen om na te streven voor landen en NGO’s. Ook voor veel bedrijven bieden ze namelijk goede handvatten. Groothandel Valveco, leverancier van afsluiters en aandrijvingen voor de maritieme sector, ging aan de slag om Chinese leveranciers duurzamer te laten opereren, in lijn met de SDG’s.

SDG Game

Valveco deed met de IMVO-voucher onderzoek naar de beste manier om leveranciers op laagdrempelige manier te laten conformeren aan de SDG’s. Een zogeheten ‘SDG Game’ bracht uitkomst. Hier kregen de partners en werknemers met een interactief evenement inzicht in het belang van de duurzame doelen.

“Het project heeft veel intern draagvlak opgeleverd”

Peter Toes, Valveco B.V.

Goede samenwerking als drijvende kracht

Naast de SDG Game gaf Valveco presentaties aan de partners in China, met een tool om hun CO2-footprint in kaart te brengen. Ook dit zorgde voor meer bewustwording bij de leveranciers. Zo gaan de leveranciers nu een reductiestrategie ontwerpen. De inzet van de voucher en de prettige samenwerking met de adviseur TOP Management Consultants waren volgens het bedrijf de drijvende krachten achter het resultaat.

Bekijk alle cases